ΑρχικήinetΠαγάκι που στέλνει SMS για βοήθεια όταν μεθύσετε

Παγάκι που στέλνει SMS για βοήθεια όταν μεθύσετε

drunk

Τι κάνετε όταν έχετε πιει πάρα πολύ; Οι περισσότεροι άνθρωποι αν και το προηγούμενο βράδυ το απόλαυσαν την επόμενη μέρα βλαστημάνε την ώρα και την στιγμή. Άλλοι δηλώνουν ότι ποτέ δεν θα πιούν ποτέ ξανά! Ναι, ναι ok!
Ένας  MIT ερευνητής των Media Labs, ο Dhairya Dand στις 23 Νοεμβρίου, βίωσε κυριολεκτικά ένα blackout από το αλκοόλ μετά από τρία μόλις ποτά, και ξύπνησε στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα αντί ο Dand να κάνει δηλώσεις του τύπου “δεν το ξαναβάζω στο στόμα μου” κλπ δημιούργησε μια συσκευή που θα μπορούσε να τον βοηθήσει την επόμενη φορά. Το μόνο που θα πρέπει να κάνει είναι να μην ξεχάσει να πάρει μαζί του το παγάκι.

Η συσκευή είναι υπό εξέταση ακόμη και είναι κατασκευασμένη από έναν ATtiny μικροελεγκτή, μια κυτταρική μπαταρία, και ένα πομποδέκτη υπερύθρων, αναφέρει το TNW. Όλα αυτά τοποθετούνται σε ένα παγάκι ζελατίνης. Ο μικροελεγκτής μετρά τον αριθμό από τις γουλιές ανά ποτό.  Το καλύτερο μέρος είναι ότι αν το όριο έχει παραβιαστεί, τα σήματα από τον πομπό υπερύθρων ειδοποιούν το κινητό του Dand, το οποίο στέλνει ένα SMS σε κάποιο φίλο του. Το SMS προφανώς αναφέρει “Τα κατάφερα πάλι, έλα να με μαζέψεις”.

Η πατέντα του Dand κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούσε να βρει πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητα μας Μπουκάλια, κύπελλα, ακόμη και παγάκια με ενσωματωμένο τσιπ δεν είναι πλέον ένα προϊόν επιστημονικής φαντασίας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS