ΑρχικήinetO CEO της Beats είχε προσεγγίσει τον Steve Jobs για τη δημιουργία...

O CEO της Beats είχε προσεγγίσει τον Steve Jobs για τη δημιουργία συνδρομητικής μουσικής υπηρεσίας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Jimmy Iovine, CEO της Beats Electronics, στο AllThingsD μίλησε για τη σχέση του με τον Steve Jobs και το πως προσπαθούσε να τον πείσει από το 2003 για τη δημιουργία συνδρομητικής μουσικής υπηρεσίας. Οι δύο άνδρες είχαν μια άψογη συνεργασία σε τομείς marketing για καλλιτέχνες όπως ο 50 Cent, Bono, Jagger καθώς και διάφορα πράγματα για το iPod αλλά ο στόχος του Iovine ήταν πάντα η συνδρομητική υπηρεσία.

Ο Steve Jobs δεν συμφωνούσε ουσιαστικά με την αμοιβή που έπρεπε να καταβάλει στις δισκογραφικές εταιρείες αλλά ήταν σύμφωνος με την γενικότερη ιδέα. Δεν είχε πρόβλημα, βέβαια, με την πληρωμή των δισκογραφικών αλλά ένιωθε ότι οι αμοιβές ήταν αρκετά υψηλές και μη αποδεκτές για την Apple.

Φυσικά, σήμερα, οι συνδρομητικές υπηρεσίες, όπως το Pandora, Spotify κτλπ, είναι αρκετά δημοφιλείς στις χώρες στις οποίες είναι διαθέσιμες. Τους τελευταίους μήνες η Apple φημολογείται ότι εργάζεται πάνω στην κατασκευή μιας συνδρομητικής μουσικής υπηρεσίας που θα ενσωματώνεται στο iTunes αλλά έχουν αναφερθεί καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις με τις δισκογραφικές εταιρείες.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS