ΑρχικήinetΘα δούμε ένα Facebook επι πληρωμή στην Ευρώπη;

Θα δούμε ένα Facebook επι πληρωμή στην Ευρώπη;

facebook-charges

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Facebook είναι να διατηρήσει η χρήση του site του δωρεάν. Ωστόσο, οι πρόσφατες διαμάχες μεταξύ Facebook και των Ευρωπαίων νομοθετών για το θέμα της της ιδιωτικότητας της προσωπικής ζωής μπορεί να αναγκάσει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο να χρεώνει τους Ευρωπαίους χρήστες του για να τους παρέχει πρόσβαση.

Η ουσία του προβλήματος έγκειται στην έλλειψη συναίνεσης του Facebook να προσφέρει στους χρήστες του στοχευμένες διαφημίσεις.

Τι σημαίνει αυτό;

Το Facebook μαζεύει δεδομένα τα οποία αποθηκεύει με κάθε κλικ που κάνουν οι χρήστες του. Όλο αυτό τον όγκο των πληροφοριών τον χρησιμοποιεί αναλύοντας τον. Με την ανάλυση προκύπτει τι ενδιαφέρει τον καθένα από εμάς, έτσι το Facebook γνωρίζει τι διαφημίσεις θα “σερβίρει” στον καθενα από τους ένα δισεκατομμύριο χρήστες του.

Πολλές ευρωπαϊκές ομάδες που ασχολούνται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής νοιώθουν άβολα με υτόν τον μεγάλο θησαυρό δεδομένων που κατέχει το Facebook, και υπάρχει μια αυξανόμενη τάση για αλλαγή των νόμων που αφορούν την προστασία δεδομένων των χρηστών του Facebook. Ωστόσο, αν συμβεί αυτό, τα διαφημιστικά έσοδα του Facebook θα μειωθούν δραματικά, γεγονός που τους “αναγκάσει” να ζητήσουν από τους χρήστες τους να πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στην μέχρι τώρα δωρεάν κοινωνική υπηρεσία.

“Αν δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα μας με κερδοφόρο τρόπο ή χρήσιμο για τους διαφημιστικούς σκοπούς, τότε είτε ο χρήστης θα πρέπει να πληρώνει ή να σταματήσει εντελώς η χρήση της υπηρεσίας”, δήλωσε ο Eduardo Ustaran, επικεφαλής της ομάδας περί των νόμων της ιδιωτικής ζωής του Fisher Warehouse, ένα τεχνολογικό Ευρωπαϊκό δικηγορικό γραφείο.

Το Facebook έχει δηλώσει επίσημα παλαιότερα ότι η χρήση της ιστοσελίδας θα είναι πάντα δωρεάν, αν και το site δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ μια απειλή, τόσο δυνητικά σοβαρή για τα έσοδα από τις διαφημίσεις τους. Η φόρμουλα που θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους να διατηρήσουν μια δωρεάν πρόσβαση στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο δεν έχει βρεθεί ακόμη και ίσως μπροστά στην άκαμπτη ευρωπαϊκή νομοθεσία ο μόνος τρόπος είναι να γίνει το Facebook πιο ευέλικτο. Ίσως..

Ένα δις χρήστες σε μια σελίδα στο διαδίκτυο είναι πραγματικά ένας θησαυρός πληροφοριών και το facebook δεν θα παραιτηθεί εύκολα από το δικαίωμα του να διαχειρίζεται τα δεδομένα τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS