ΑρχικήinetShakespeare και Wordsworth προωθητήρες εγκεφάλου

Shakespeare και Wordsworth προωθητήρες εγκεφάλου

Μια ομάδα επιστημόνων από το Λίβερπουλ ισχυρίζεται ότι, με τομογραφίες εγκεφάλου κατάφερε να ερευνήσει τι συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλο ενός ατόμου, όταν διαβάζει έργα του Shakespeare και του Wordsworth. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εν λόγω συγγραφείς μπορούν να αποκαλεστούν προωθητήρες εγκεφάλου.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι, τα κείμενα που είναι γραμμένα από αυτούς τους δύο συγγραφείς είναι πιο ευεργετικά για την ψυχολογική ευημερία ενός ατόμου πολύ περισσότερο από τα βιβλία αυτοβοήθειας που υπάρχουν τώρα διαθέσιμα στην αγορά.

VARIOUS
Όπως εξηγούν, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η γλώσσα και τα πρότυπα που χρησιμοποιούνταν από τον Shakespeare όσο και από τον Wordsworth είναι αρκετά σύνθετα έως και περίπλοκα.

Αυτό σημαίνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος πρέπει να κάνει πραγματικά μια προσπάθεια να κατανοήσει το τι διαβάζει.

Ο Άγγλος καθηγητής Philip Davis  ο οποίος πήρε μέρος σε αυτή την έρευνα σε μια δημοσίευση του στην Daily Mail επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι, “Η σοβαρή λογοτεχνία δίνει ώθηση στον εγκέφαλο.”

Επιπλέον, “Η έρευνα δείχνει ότι η δύναμη της λογοτεχνίας μπορεί να μετατοπίσει ψυχικά μονοπάτια, να δημιουργήσει νέες σκέψεις, σχήματα και συνδέσεις.”

Ο καθηγητής Philip Davis κατέστησε σαφές ότι ο Shakespeare, ο Wordsworth και άλλοι συγγραφείς παρόμοιοι με αυτούς μπορούν να διαβαστούν μόνο από άτομα με γνωστικές και συναισθηματικές ικανότητες και ενοεί τα κείμενα στην αρχική τους μορφή και όχι σε σύγχρονες και απλοϊκές εκδόσεις, αναφέρει το softpedia.

Έτσι, έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν σε 30 εθελοντές, οι οποίοι συμφώνησαν να λάβουν μέρος σε αυτή τη μελέτη έδειξε ότι τα επίπεδα ηλεκτρικής δραστηριότητας στον εγκέφαλό τους ανέβηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, όταν διάβαζαν τις πιο «δύσκολες» εκδοχές της πεζογραφίας αυτών των συγγραφέων.

“Αυτό είναι ένα επιχείρημα για σοβαρή γλώσσα, σοβαρή λογοτεχνία και για σοβαρές ανθρώπινες καταστάσεις, αντί για τα βιβλία αυτοβοήθειας ή τα εύκολα βιβλίαπου ισχυρίζονται ότι ενισχύουν προβλέψιμες απόψεις και τις συμβατικές αυτο-εικόνες,” ανεφέρε ο καθηγητής Philip Davis σχολίαζοντας σχετικά με τη μελέτη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS