ΑρχικήsecurityΠως να προστατέψετε την ιδιωτική σας ζωή από το Facebook Graph Search

Πως να προστατέψετε την ιδιωτική σας ζωή από το Facebook Graph Search

Το Facebook ανακοίνωσε χθες ένα νέο επερχόμενο χαρακτηριστικό – υπηρεσία του το Graph Search. Είναι μια νέα τεχνολογία αναζήτησης που θα επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν και να φιλτράρουν περιεχόμενο που έχει δημοσιευτεί από τους φίλους τους. Για παράδειγμα, αν θέλετε να μάθετε ένα καλό εστιατόριο σε ένα συγκεκριμένο μέρος, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση σε δημοσιεύσεις, ή φωτογραφίες  των φίλων σας για να δείτε αν γνωρίζουν κάτι. Με λίγα λόγια, ό, τι έχετε σε κοινή χρήση στο Facebook θα μπορεί να παρουσιαστεί στα αποτελέσματα αναζήτησης  σε όποιον επιτρέπετε να δει το προφίλ σας. Φυσικά, αυτό εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής.

Το Facebook κυκλοφόρησε το παρακάτω βίντεο για να βοηθήσει  εξηγώντας πότε το νέο του χαρακτηριστικό Graph Search μπορεί να επηρεάσει τη προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του.

Εδώ είναι μια γρήγορη λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνετε για την καλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής σας από το Graph Search:

Περιορίστε “Το Ποιος μπορεί να με αναζητήσει;” μόνο για φίλους.
Μην αφήνετε τις μηχανές αναζήτησης για κάνουν linking στο Timeline σας.
Επανεξέταση όλων των μηνυμάτων ή των φωτογραφιών που έχετε επισημανθεί
Περιορίστε ποιος θα μπορεί να δει τις μελλοντικές σας δημοσιεύσεις.

facebook-charges

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS