ΑρχικήinetΕντυπωσιακή φωτογραφία από τη γέννηση 2 αστεριών

Εντυπωσιακή φωτογραφία από τη γέννηση 2 αστεριών

Πολλές φορές, οι επιστήμονες, ψάχνουν να βρουν τρόπους για να κάνουν το έργο τους πιο ελκυστικό και πιο ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό, άλλες φορές, πάλι δεν χρειάζετε να προσπαθήσουν καθόλου.

Μια πρόσφατη φωτογραφία που τραβήχτηκε από το European Southern Observatory’s MPG/ESO (Ευρωπαϊκό Νότιο Παρατηρητήριο) με το 2,2-μέτρων τηλεσκόπιο είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Στην φωτογραφία διακρίνεται ένα πολύ έντονο φως καθώς και ένα πολύ σκοτεινό σύννεφο. Είναι το Lupus 3 που απέχει περίπου 600 έτη φωτός από τη Γη.

Click για μεγέθυνση

Young-Stars-Birth

Αυτό το σύννεφο που διακρίνεται είναι ένα στοιχείο από τα δομικά στοιχεία των άστρων. Η βαρύτητά τους φέρνει τα σωματίδια που τα απαρτίζουν όλο και πιο κοντά. Όσο η βαρύτητα τα φέρνει πιο κοντά αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες που ευνοούν τη διαδικασία γέννησης ενός νέου αστεριού. Παρόλα αυτά, το παχύ αέριο και η σκόνη καθιστά δύσκολο το να δει κανείς στο εσωτερικό του σύννεφου.

Ωστόσο, καθώς η θερμότητα συσσωρεύεται, η ακτινοβολία που δημιουργεί σπρώχνει την σκόνη μακριά αποκαλύπτοντας τα νεαρά αστέρια στο γυμνό μάτι, με τη βοήθεια βέβαια ενός πολύ ισχυρού τηλεσκοπίου, αναφέρει το softpedia.

Στην πραγματικότητα, τα δύο αστέρια στην εικόνα είναι αρκετά φωτεινά ώστε να μπορείτε να τα δείτε με ένα κανονικό τηλεσκόπιο, ίσως ακόμη και με κιάλια σε μια πολύ καθαρή νύχτα, εφ ‘όσον βέβαια ξέρετε πού να κοιτάξετε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS