ΑρχικήinetH Apple ετοιμάζεται να μπει σε συνομιλίες διακανονισμού με την Amazon σχετικά...

H Apple ετοιμάζεται να μπει σε συνομιλίες διακανονισμού με την Amazon σχετικά με το όνομα «Appstore»

amazon-applestore

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple και η Amazon βρίσκονται σε συνομιλίες μεταξύ τους ώστε να διευθετήσουν το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με τον όρο «Appstore» . Η Apple κατάθεσε μήνυση για παραβίαση εμπορικού σήματος κατά της Amazon, ισχυριζόμενη ότι η εφαρμογή της για Android μπορεί να προκαλέσει μπέρδεμα και κάποιος να πιστέψει ότι πρόκειται για το App Store του iOS. Ωστόσο, ένας δικαστής των ΗΠΑ ζήτησε και από της δυο εταιρείες να μιλήσουν μεταξύ του και να προσπαθήσουν να διευθετήσουν την υπόθεση πριν από τη δίκη.

Η Apple κυνηγάει δικαστική απόφαση η οποία θα απαγορεύσει την χρήση του όρου «Applestore» από την Amazon για την εφαρμογή της στις Android συσκευές. Η εταιρεία του Cupertino πιστεύει ότι η ονομασία αυτή της εφαρμογής προκαλεί μεγάλη σύγχυση στους καταναλωτές και προσθέτει ότι η χρήση του όρου όχι μόνο παραβιάζει το εμπορικό της σήμα αλλά παραβιάζει και τους νόμους περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η Amazon από τη μεριά της διαφωνεί με τα παραπάνω και λέει πως ο όρος είναι γενικός και δεν αποτελεί αποκλειστικότητα της Apple.

Η δίκη αναμένετε να γίνει τον Αύγουστο, ωστόσο, ο δικαστής τους ζήτησε να διευθετήσουν το θέμα μεταξύ τους στις 21 Μαρτίου.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS