ΑρχικήsecurityΠροσοχή! νέο malware έρχεται σαν "ασφαλές" μήνυμα

Προσοχή! νέο malware έρχεται σαν “ασφαλές” μήνυμα

Η εταιρία ασφαλείας SophosLabs παρακολουθεί ένα αρκετά διαδεδομένο malware που κάνει επιθέσεις μέσω spam emails. Το νέο είναι ότι αυτή τη φορά το κακόβουλο λογισμικό “σερβίρεται”  σαν ένα ασφαλές μήνυμα.

Το κακόβουλο μήνυμα, έχει θέμα “Έχετε λάβει ένα ασφαλές μήνυμα”, ή “You have received a secure message” προσπαθεί να ξεγελάσει τους αποδέκτες για να ανοίξουν ένα συνημμένο αρχείο ZIP.

Το  ZIP αρχείο έχει την ονομασία – securedoc.zip – και είναι ένα Trojan που τα προϊόντα Sophos ανιχνεύουν σανς Troj/Zbot-DPM.

Φωτογραφία ενός τυπικού μηνύματος:

securedoc-malware

Έχετε λάβει ένα ασφαλές μήνυμα

Διαβάστε το ασφαλές μήνυμα σας ανοίγοντας το συνημμένο αρχείο, SECUREDOC. Θα σας ζητηθεί να ανοίξετε το αρχείο ή να το αποθηκεύσετε (download) στον υπολογιστή σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, αποθηκεύσετε το αρχείο πρώτα, και μετά ανοίξτε το.

Εάν ανησυχείτε σχετικά με την εγκυρότητα αυτού του μηνύματος, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον αποστολέα άμεσα. Για ερωτήσεις σχετικά με την Key's e-mail encryption service, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη στο 888.764.7941.

Την πρώτη φορά οι χρήστες – θα πρέπει να εγγραφούν μετά το άνοιγμα του συνημμένου.
Για Βοήθεια – https://mailsafe.keybank.com/websafe/help?topic=RegEnvelope
Σχετικά με κρυπτογράφηση IronPort – https://mailsafe.keybank.com/websafe/about

Η περιβόητη οικογένεια ZBot malware (επίσης γνωστή και ως Zeus) θα εισβάλει στον υπολογιστή σας, καθιστώντας το μέρος ενός παράνομου botnet. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν χρησιμοποιήσει διαφορετικές εκδόσεις του ZBot για να κλέψουν χρήματα από online τραπεζικούς λογαριασμούς, στοιχεία σύνδεσης ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και στοιχεία σύνδεσης e-mail και FTP.

Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί παραλήπτες εξαπατήθηκαν πιστεύοντας ότι έχουν λάβει ένα πραγματικά ασφαλές μήνυμα όπως αυτό φαίνεται παραπάνω.

Η SophosLabs αναφέρει ότι τελευταία αυτό το είδος των μηνυμάτων – επιθέσεων  σημειώνουν έξαρση – για αυτό παρακαλώ ελέγξτε ότι το anti-spam και το anti-virus σας είναι ενημερωμένο και ικανό να ανιχνεύσει αυτήν την απειλή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS