Αρχικήsecurity18 Ιανουαρίου η Hμέρα του Ελεύθερου Internet

18 Ιανουαρίου η Hμέρα του Ελεύθερου Internet

Σήμερα είναι η επέτειος των διαδηλώσεων εναντίον των SOPA και PIPA που κατέστησε σαφές σε όλους ότι το διαδίκτυο δίνει σε όλους φωνή και ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν πραγματικά τα δεδομένα, προς το καλύτερο , αν προσπαθήσουν αρκετά σκληρά.

Οι διαμαρτυρίες κατά του SOPA και PIPA ήταν το αποκορύφωμα των online διαμαρτυριών και χακτιβισμού που έγινε ένας δημοφιλής τρόπος έκφρασης.

Το DDoSing σε μια τράπεζα μπορεί να μην είναι ο πιο αποτελεσματικός ή ο πιο έξυπνος τρόπος διαμαρτυρίας, αλλά είναι καλύτερο από το να μην κάνουμε τίποτα. Ευτυχώς, υπάρχουν καλύτεροι online τρόποι διαμαρτυρίας.

stop-sopa-pipa

Στις 18 του Ιανουαρίου του 2012, όλοι στο διαδίκτυο, μαζί με μεγάλες ιστοσελίδες όπως η Google, η Wikipedia και οι Reddit, Tumblr, Mozilla όλες μαζί, για να μην αναφέρουμε τα εκατομμύρια των ανθρώπων, με μια ανεπανάληπτη διαμαρτυρία διέδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την αναγκαιότητα ενός ελεύθερου internet, σε πολιτικούς και κυβερνήσεις.

Οι προτεινόμενοι νόμοι SOPA και PIPA τέθηκαν στο αρχείο, προς το παρόν τουλάχιστον.

Η διαμαρτυρία προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών σε διεθνές επίπεδο, με αποτέλεσμα η συνθήκη ACTA μια παρόμοια απειλή για το διαδίκτυο, πήρε πολλές επικρίσεις στην Ευρώπη και τελικά το νομοσχέδιο δεν πέρασε στην ΕΕ.

Σήμερα υπάρχουν οργανωμένες ιστοσελίδες που υποστηρίζουν την ελευθερία του διαδικτύου, όπως την Internet Defense League που έχει σαν στόχο να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε σημαντική απειλή παρουσιάζεται στο net.

Μερικοί λοιπόν σήμερα δηλώνουν ότι η 18η του Γενάρη είναι η Ημέρα για την Ελευθερία του Internet και ενθαρρύνουν τον κόσμο να το διαδώσουν παντού όπως αναφέρει το softpedia.

Το διαδίκτυο δεν είναι ακόμη ασφαλές, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα πάντα θα προσπαθούν να το “κατακτήσουν”. Θα πρέπει όλοι αυτοί να μάθουν πόσο ισχυρή είναι η διαδικτυακή μας φωνή και αυτό ακριβώς είναι, αυτό που φοβούνται.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS