ΑρχικήSecurityH Google ετοιμάζει λύση για ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης

H Google ετοιμάζει λύση για ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης

Ας το παραδεχτούμε: οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι πλέον αρκετά ασφαλείς σήμερα, με τόσους μεθόδους ανάκτησης που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Από την άλλη και εμείς οι ίδιοι προκαλούμε την τύχη μας όταν επιλέγουμε εύκολους κωδικούς πρόσβασης. Το σύγχρονο διαδικτυακό πρόβλημα ασφαλείας είναι ο κωδικός πρόσβασης.

Η Google πιστεύει ότι έχει μια λύση στο πρόβλημα, που έρχεται με τη μορφή ενός πολύ μικρού USB που ονομάζει Yubico. Όταν ένας χρήστης τοποθετήσει το μικροσκοπικό USB σε μια θύρα του υπολογιστή, ανοίγει μια ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση του Chrome, που θα τον συνδέσει αυτόματα στον Google λογαριασμό του. Με αυτό τον τρόπο μειώνει σημαντικά την πιθανότητα οποιασδήποτε ανεπιθύμητης εξωτερικής πρόσβασης ή παρεμβολής στον ιδιωτικό του λογαριασμό και τα ευαίσθητα δεδομένα.

Yubico

Υπάρχουν βέβαια μερικά προβλήματα με πιλοτικό πρόγραμμα της Google, Yubico, όπως πχ εάν το USB χαθεί ή κλαπεί ο κίνδυνος για την ασφάλεια που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος από το αν είχε χρησιμοποιηθεί απλά ένας κωδικός πρόσβασης. Η Google ελπίζει να συνδυάσει αυτή την τεχνολογία με κάποια άλλη μορφή απλού ελέγχου ταυτότητας.

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος ασφαλείας της Google Eric Grosse αναφέρει

“Θα πρέπει υπάρχει κάποια μορφή ξεκλειδώματος της οθόνης, ίσως με κωδικό πρόσβασης, ίσως με κάτι άλλο”

Η Google αναγνωρίζει επίσης το δύσκολο έργο στο χέρι θα πρέπει να πάρει άλλες ιστοσελίδες μέσα σε μια φυσική ελέγχου ταυτότητας λογαριασμού, όπως το Yubico.

Ακούγετε πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό το να υπάρχει μια συσκευή για όλους τους κωδικούς που χρησιμοποιούμε. ΑΝ φυσικά καταφέρει η Google να ανακαλύψει ένα τρόπο που το USB θα ανοίγει μόνο στα χέρια του ιδιοκτήτη του. Ως τότε προσπαθείτε να μην χρησιμοποιείτε κωδικούς όπως το “password” ή το “123456”.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS