ΑρχικήinetO Tim Cook πρέπει να καταθέσει σε αντιμονοπωλιακή υπόθεση

O Tim Cook πρέπει να καταθέσει σε αντιμονοπωλιακή υπόθεση

timcook1-600x395

Εσωτερικά e-mail υψηλόβαθμων στελεχών σε εταιρείες όπως η Apple και Google στη Silicon Valley υποδηλώνουν ότι μια κοινή συμφωνία απαγόρευσης πρόσληψης εργαζομένων μεταξύ τους θα έφερνε σπουδαία οικονομικά οφέλη, σύμφωνα με τη δικαστή Lucy Koh.

Πέντε πρώην εργαζόμενοι τεχνολογικών εταιρειών είχαν υποβάλει αγωγή εναντίον της Apple, Google, Intel και λοιπών υποστηρίζοντας μυστική συνωμοσία για την εξάλειψη του ανταγωνισμού εξαιτίας της συμφωνίας όπου μια εταιρεία δεν θα μπορούσε να προσλάβει εργαζόμενους από την άλλη. H δικαστής επέτρεψε, επίσης, την τετράωρη εξέταση του Tim Cook, CEO της Apple, και πρέπει να αποφασίσει εάν η αγωγή θα κατηγοριοποιηθεί ως ομαδική, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα στους ενάγοντες να ζητήσουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις.

O Steve Jobs είχε στείλει e-mail στον Schmidt τον Μάρτιο του 2007 επειδή ένας υπάλληλος της  Google προσπαθούσε να «στρατολογήσει» μηχανικό της Apple. Tο e-mail ήταν το εξής:

“I would be very pleased if your recruiting department would stop doing this”

Ο Schmidt προώθησε το e-mail σε μερικούς άλλους -άγνωστους μέχρι στιγμής- παραλήπτες απαιτώντας να σταματήσει όλο αυτό ζητώντας και το λόγο.

“Can you get this stopped and let me know why this is happening?”

Ο υπεύθυνος προσωπικού της Google απάντησε ότι ο υπάλληλος που το έκανε αυτό θα τερματιστεί μέσα στην ώρα ζητώντας να προωθηθεί η συγνώμη του στον Jobs.

Google’s staffing director responded that the employee who contacted the Apple engineer “will be terminated within the hour.”

He added: “Please extend my apologies as appropriate to Steve Jobs.”

Οι δικηγόροι της Apple προσπάθησαν να μην εμπλέξουν τον Tim Cook επιχειρηματολογώντας ότι δεν είχε καμία σχέση με τις συμφωνίες αυτές αφού είχε τη θέση του οικονομικού διευθυντή πριν διαδεχθεί τον Steve Jobs το 2011. «Βρίσκω δύσκολο να πιστέψω ότι ένας COO δεν θα είχε λόγο για τους μισθούς και αποζημιώσεις των υπαλλήλων», απάντησε η δικαστής.

Μαζί με τον Tim Cook έχουν προγραμματιστεί ακροαματικές διαδικασίες και για τους Eric Schmidt, Paul Otellini και άλλων στελεχών των εμπλεκόμενων εταιρειών.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS