ΑρχικήinetBill Gates Τα χρήματα δεν έχουν αξία για μένα

Bill Gates Τα χρήματα δεν έχουν αξία για μένα

Ο Bill Gates είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος. Ο συν-ιδρυτής και πρόεδρος της Microsoft είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ και ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού διαθέτει κατά προσέγγιση γύρω στα  63,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, σε μια συνέντευξη του αναφέρει λέει ότι όλα αυτά τα χρήματα δεν σημαίνουν πολλά για αυτόν.

gates

Η συνέντευξη δόθηκε στην  ιστοσελίδα Telegraph, και ο Gates ανάφερε:

Είμαι σίγουρα καλά αφού έχω τρόφιμα και ρούχα. Τα χρήματα δεν έχουν καμία χρησιμότητα για μένα πέρα από ένα ορισμένο σημείο. Η χρησιμότητά τους είναι εξ ‘ολοκλήρου στην οικοδόμηση ενός οργανισμού που οι πόροι του θα πηγαίνουν στους φτωχότερους ανά τον κόσμο.

Αυτός ο οργανισμός είναι ο Bill and Melinda Gates Foundation, ο οποίος χρησιμοποιεί τους πόρους του για να σταματήσει τις θανατηφόρες ασθένειες σε χώρες του τρίτου κόσμου, αλλά και για τη βελτίωση της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής, η ομάδα έχει δώσει το επιβλητικό ποσό των 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Gates αναφέρει ότι το 95 τοις εκατό της περιουσίας του θα πάει στο ίδρυμα και ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν όλα, 20 χρόνια μετά το θάνατο του και τον θάνατο της συζύγου του, αναφέρει το Neowin.

Ο Gates λέει ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος θρησκευτικός λόγος που τον κάνει να θέλει να βοηθήσει τους άλλους “… έχει να κάνει με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ισότητα. Ο χρυσός κανόνας ότι όλες οι ζωές έχουν ίση αξία και θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους όπως θα θέλαμε να μας αντιμετωπίζουν. “

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS