ΑρχικήsecurityΝέες ψεύτικες εφαρμογές στο Google Play

Νέες ψεύτικες εφαρμογές στο Google Play

Οι ειδικοί ασφαλείας από την Sophos προειδοποιούν τους χρήστες Android για διάφορα ψεύτικα παιχνίδια που φιλοξενούνται στο Google Play. Αυτές οι εφαρμογές βοηθούν τους απατεώνες να κερδίζουν χρήματα, αλλά και μερικές από αυτές βρέθηκαν να συλλέγουν πληροφορίες απο τα κινητά των θυμάτων.

android-malware
Μία από αυτές τις εφαρμογές, είναι η Plants vs Zombies. Η εφαρμογή υπάρχει στο Google Play και  δεν έχει να κάνει τίποτα με το πραγματικό δημοφιλές παιχνίδι.

Είναι μια απλή εφαρμογή παζλ που αξιοποιεί τη φήμη του αληθινού Plants vs Zombies για  να τραβήξει την προσοχή. Το ψεύτικο παιχνίδι έχει μέσα ένα σωρό διαφημίσεις, αλλά εκτός από αυτές εγκαθιστά εφαρμογές αναζήτησης και τροποποιεί την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης.

Ένα άλλο ψεύτικο παιχνίδι που υπάρχει επίσης στο Google Play  είναι το Pro Evolution Soccer (PES) 2012. Το συγκεκριμένο παιχνίδι εκτός από τις διαφημίσεις, συλλέγει πληροφορίες όπως τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail.

“Διάφορες διαφημίσεις που χρησιμοποιείται από τις εφαρμογές, όπως τις Apperhand, Clicxap, Airpush και Startapp – πιθανώς προσφέρουν χρήματα στον developer που τις ανέβασε στο Google Play” αναφέρει ο Graham Cluley από την Sophos.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS