ΑρχικήinetΤο Facebook επηρεάζει σημαντικά τη ψυχική υγεία ενός ανθρώπου

Το Facebook επηρεάζει σημαντικά τη ψυχική υγεία ενός ανθρώπου

Τη Δευτέρα που μας πέρασε, μια ομάδα Γερμανών επιστημόνων από το Berlin Humboldt University και το Darmstadt Technical University δημοσίευσαν ​​ότι το Facebook θα πρέπει να λογοδοτήσει για να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται τόσο δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους και ζηλεύουν τους φαινομενικά πιο επιτυχημένους φίλους τους.

Για να περιγράψουμε την ιστορία με λίγα λόγια, μοιάζει ότι περισσότεροι από το 30% εκείνων που δαπανούν σημαντικό χρόνο να ελέγξουν τις φωτογραφίες διακοπών και τα χαρούμενα σχόλια στην πραγματικότητα τους ζηλεύουν.

Η ζήλια έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι εν λόγω εικόνες και τα σχόλια κάνουν το πρόσωπο που τις/τα κοιτάζει να σκέφτεται ή να αναπολεί μια υπέροχη ζωή και μια μεγάλη δουλειά, αναφέρει η Daily Mail.

Facebook Mental Health
Η Hanna Krasnova από το Πανεπιστήμιο Humboldt, εξηγεί, “Έχουμε αποδείξει επιστημονικά ότι τα online δίκτυα πολλές φορές προβάλουν πολύ περισσότερο θετικές ειδήσεις και επιτυχημένα προφίλ και αυτό είναι κάτι που πυροδοτεί ζήλια.”

“Η επιτυχία, τα ταλέντα και τα υπάρχοντά μπορούν να οδηγήσουν σε αντιδράσεις φθόνου. Ο φθόνος μπορεί να πολλαπλασιαστεί σε κοινωνικά δίκτυα και να εντατικοποιηθεί, μέσω παθητικής παρακολούθησης, ” συνεχίζει η Hanna Krasnova.

Λόγω αυτού του γεγονότος, οι Γερμανοί ερευνητές που έχουν μελετήσει το θέμα αυτό επιθυμούν να επιστήσουν την προσοχή στο γεγονός ότι η σπατάλη πάρα πολύ χρόνου σε ιστοσελίδες όπως το Facebook επιφέρουν κοινωνική απομόνωση και κατάθλιψη.

Περιττό να αναφέρουμε ότι όλο αυτό μπορεί τελικά να επηρεάσει σημαντικά τη ψυχική υγεία ενός ανθρώπου.

Οι χρήστες του Facebook θα πρέπει να θυμούνται είναι ότι αυτό συμβαίνει συχνά στα προφίλ του Facebook που παρουσιάζουν μόνο τις θετικές πτυχές της ζωής, και αφήνουν έξω όλα τα υπόλοιπα. Οι δύσκολες και οι συναισθηματικά επώδυνες καταστάσεις μένουν εντός των τειχών.

Έτσι, οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου δεν πρέπει να λειτουργούν με βάση την υπόθεση ότι οι “επιτυχημένοι” φίλοι τους είναι πραγματικά τόσο ευτυχισμένοι όσο θέλουν να κάνουν τους άλλους να πιστεύουν.

“Καθένας που δημοσιεύει πάντα προσπαθεί να απεικονίσει τον εαυτό του όσο το δυνατόν καλύτερο και ως εκ τούτου οι δημοσιεύσεις είναι κατά κύριο λόγο θετικές,” αναφέρουν οι ερευνητές στη μελέτη τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS