ΑρχικήinetΗ Apple ετοιμάζει δυο 4-ιντσών iPhone για το 2013, τι γίνεται όμως...

Η Apple ετοιμάζει δυο 4-ιντσών iPhone για το 2013, τι γίνεται όμως με το Math;

iphone_4in_screen-560x

Χθες σας είχαμε αναφέρει για μια φήμη η οποία ήθελε την κυκλοφορία ενός 4.8″ iPhone με το όνομα «Math» παραληλα με την κυκλοφορια του 4″ iPhone 5S. Οι φήμες όμως δεν σταματήσανε εκεί, διότι οι ίδιες πηγές συνέχισαν αναφέροντας ότι θα κυκλοφορήσει και ένα τρίτο iPhone με 12 megapixel κάμερα λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα. Ακούγεται αρκετά τραβηγμένο.

Το πιο πιθανό είναι η Apple να παρουσιάσει το 2013 ένα φθηνότερο μοντέλο iPhone ώστε να προσελκύσει την αγορά της Κίνας, ωστόσο σύμφωνα με σημερινή φήμη η Apple θα παρουσιάσει δυο 4-ιντσών iPhone με in-cell τεχνολογία οθόνης. Τι γίνεται όμως με το Math;

«Η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει δυο iPhone το 2013 τα οποία θα είναι 4-ιντσών και θα έχουν in-cell τεχνολογία οθόνης» είπε το Digitimes. «Προηγούμενος είχε ειπωθεί ότι η Apple θα κυκλοφορήσει ένα φθηνότερο iPhone με μεγάλη οθόνη το 2013. Τώρα όμως οι πηγές ισχυρίζονται ότι ενώ η Apple όντως δουλεύει πάνω σε ένα τέτοιο iPhone, εκείνο δεν θα κάνει την εμφάνιση του φέτος. «

Το ένα από τα δυο μοντέλα θα στοχεύει τις πιο ασθενείς αγορές και μάλλον θα είναι αυτό το φθηνότερο iPhone που έχουν αναφέρει προηγούμενος τα The Wall Street Journal, Bloomberg και Digitimes.

Ωστόσο, για να κυκλοφορήσει η Apple ένα φθηνότερο μοντέλο θα το έκανε μόνο αν μπορούσε να κατασκευάζει μερικές χιλιάδες ταυτόχρονα, κάτι το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα για το εάν η Apple έχει αυτή τη δυνατότητα τη συγκεκριμένη στιγμή.

Η in-cell τεχνολογία οθόνης του iPhone 5 έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην παράγωγη του με αποτέλεσμα να υπάρχουν όλες αυτές οι καθυστερήσεις που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Οπότε το να αποφασίσει να δημιουργήσει ένα φθηνότερο iPhone το οποίο θα χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία στην οθόνη είναι μάλλον μια κίνηση για την οποία η Apple πρέπει να είναι πολύ σίγουρη ότι θα καταφέρει να την υποστηρίξει. Αν πιστεύει ότι δεν θα μπορέσει να καλύψει την ζήτηση, λόγο της πολυπλοκότητας της οθόνης, και ότι θα υπάρξουν εξίσου μεγάλες καθυστερήσεις, τόσο στο φθηνότερο iPhone όσο και στο κανονικό μοντέλο, τότε μάλλον θα αποφασίσει να περιμένει μέχρι να είναι έτοιμη.

Οι υπόλοιπες φήμες για το iPhone εξακολουθούν να είναι ένα χάος. Για παράδειγμα το Digitimes δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για το 4.8-ιντσών iPhone. Δεν λέει τις διαστάσεις της οθόνης και πόσα ppi θα έχουν τα δυο νέα μοντέλα που αναφέρει. Και είναι σημαντικές πληροφορίες, διότι η Apple στο παρελθόν έχει αντισταθεί στην αλλαγή της πυκνότητας των pixel στις οθόνες της, ακόμα και όταν τις έκανε μεγαλύτερες. Ο λόγος που κρατάει την ίδια πυκνότητα των pixel είναι ώστε να κάνει την ζωή των προγραμματιστών ποιο εύκολη και να μπορούν να προβλέψουν πιο εύκολα το πως θα φαίνεται η εφαρμογή τους ακόμα και σε κάποια συσκευή την οποία δεν έχουν, με αποτέλεσμα να αποτρέπεται ο κατακερματισμός τη πλατφόρμας.

Ως συνήθως το Digitimes με τις αναφορές του κατάφερε για ακόμη μια φορά να προκαλέσει ένα χάος. Δεν λέμε ότι οι φήμες ότι είναι δημιούργημα της φαντασίας τους, ίσως όντως να έχουν κάποια πηγή, ωστόσο λείπουν πολλά σημαντικά στοιχεία. Επιπρόσθετα η Apple δοκιμάζει πρωτότυπα iPhone συνεχώς, όποτε η πηγή τους πολύ πιθανόν να είδε κάποιο από αυτά. Δεν σημαίνει όμως ότι θα το δούμε να γίνεται και πραγματικότητα.

Μπορείτε να περιμένετε η Apple θα κυκλοφόρησε ένα iPhone φέτος, όπως γίνεται άλλωστε κάθε χρόνο, και ότι θα ακολουθήσει το δρόμο του iPhone 4S, δηλαδή θα είναι μια μικρή αναβάθμιση του 5. Επιπλέον ένα φθηνότερο iPhone ακούγεται αρκετά πιθανό, αλλά μέχρι να υπάρξουν πραγματικά στοιχεία και αποδείξεις, παραμένει μια φήμη.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS