ΑρχικήsecurityΤα firewalls δεν προστατεύουν πραγματικά τις επιχειρήσεις

Τα firewalls δεν προστατεύουν πραγματικά τις επιχειρήσεις

Μια νέα μελέτη, που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Ponemon για λογαριασμό της εταιρείας ασφάλειας Corero, αποκαλύπτει ότι το 64% των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων υπέστησαν τουλάχιστον μια κατανεμημένη επίθεση denial-of-service το 2012.

Από τα στοιχεία από της έκθεσης προκύπτει ότι από τους 650 IT και IT επαγγελματίες ασφάλειας που έλαβαν μέρος στην έρευνα, το 78% πιστεύει ότι οι επιθέσεις DDOS θα συνεχιστούν ή θα αυξηθούν κατά το 2013.

DDoS-network-map

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες – που εργάζονται σε 351 τράπεζες σε όλο τον κόσμο – αποκάλυψαν ότι είχαν πληγεί από περισσότερες από μία επίθεση.

Από την άλλη πλευρά, πολλές διαδικτυακές επιχειρίσεις εξακολουθούν να προστατεύουν τις υποδομές τους με παραδοσιακά συστήματα ασφαλείας, όπως τα firewalls.

«Η πεποίθηση ότι οι παραδοσιακές τεχνολογίες ασφάλειας περιμέτρου όπως τα firewalls είναι σε θέση να προστατεύσουν από επιθέσεις DDoS χρηματοπιστωτικά ιδρύματα  και οργανισμούς δίνουν μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας», εξηγεί ο Marty Meyer, πρόεδρος της Corero.

“Πολλοί Οργανισμοί πιστεύουν ότι παραδοσιακά firewalls μπορούν να παρέχουν προστασία έναντι των επιθέσεων με DDoS αλλά και με zero-day exploits, αλλά στην πραγματικότητα δεν εμποδίζουν τις επιθέσεις ” πρόσθεσε ο Meyer.

“Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσθέσουν μία Άμυνα Πρώτης Γραμμής που θα μπορεί να προσφέρει προστασία και θα είναι σε θέση να αφαιρέσει όλο το “θόρυβο” στην περίμετρο πριν φτάσει στο δίκτυο, έτσι ώστε τα firewalls να επαρκούν. ”

Οι κυβερνοεπιθέσεις συνιστούν κίνδυνο για τον τραπεζικό τομέα, όχι μόνο επειδή τα συστήματά τους να γίνονται απρόσιτα για τους πελάτες τους, αλλά και επειδή, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιθέσεις DDOS χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα, για απάτη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS