ΑρχικήinetΓια να μην πληρώσετε τα Windows 8 ακριβότερα

Για να μην πληρώσετε τα Windows 8 ακριβότερα

Στις 31 Ιανουαρίου 2013 λήγει η περίοδος προσφοράς της αναβάθμισης σε Windows 8/Windows 8 Pro σε μειωμένη τιμή. Έως τότε, μπορείτε να κατεβάσετε από το Windows.com, την αναβάθμιση με χρέωση 29,99 ευρώ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ). Εάν θέλετε να εκμεταλλευτείτε τώρα την προσφορά και να προχωρήσετε αργότερα στην εγκατάσταση, μπορείτε να το κάνετε. Αφού κάνετε την λήψη και την αγορά, θα δείτε ότι μπορείτε να την μεταφέρετε σε DVD ή USB με ικανό αποθηκευτικό χώρο (υπολογίζεται γύρω στα 4GB) για να κάνετε αναβάθμιση σε άλλο υπολογιστή. Βέβαια, σημειώστε ότι ο Βοηθός Εγκατάστασης που εκτελείται απαραίτητα με το που μπείτε στην διαδικασία να την αγοράσετε, θα ελέγξει την συμβατότητα με το σύστημα στο οποίο γίνεται η λήψη.

google-chrome-metro-ui-windows-8

Όπως θα παρατηρήσετε, η δυνατότητα δημιουργίας ενός μέσου στο οποίο θα αποθηκεύσετε την αναβάθμιση δεν υπάρχει στην περίπτωση που επιχειρήσατε αγορά και λήψη σε μηχάνημα με Windows XP με το Service Pack 3.

Επίσης, πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως η έκδοση της αναβάθμισης που θα κατεβάσετε θα είναι 32μπιτη ή 64μπιτη ανάλογα με την έκδοση των Windows που έχετε τώρα (εάν την εγκαταστήσετε σε διαφορετικό μηχάνημα δεν θα τρέχει και θα πρέπει να την αγοράσετε ξανά).

Εναλλακτικά, μπορείτε να προμηθευτείτε από τα καταστήματα το DVD Windows 8 32/64bit Upgrade στο οποίο διατίθεται η αναβάθμιση ανεξάρτητα από τις προδιαγραφές του συστήματος που έχετε τώρα (στο DVD συνυπάρχουν η 32μπιτη και η 64μπιτη έκδοση).

Το DVD για το Upgrade διατίθεται έως το τέλος Ιανουαρίου στα 59,90 ευρώ στα ελληνικά καταστήματα, τιμή που λογίζεται επίσης ως προσφορά με περιορισμένη διάρκεια ισχύος και μετά την 31η Ιανουαρίου δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα σε πόσο υψηλότερη τιμή θα διατίθεται.

Από το windows.com, μπορείτε να ζητήσετε να σας σταλεί και DVD, αυτό όμως θα σας κοστίσει περίπου τα ίδια, αφού στην τιμή προσφοράς των 29,99 ευρώ θα προστεθούν το κόστος του DVD, τα μεταφορικά και o ΦΠΑ.

H λήψη ή η αγορά του DVD για την αναβάθμιση στα Windows 8/Windows 8 Pro αφορά συστήματα που φέρουν ενεργοποιημένη κάποια προγενέστερη έκδοση των Windows. Ακόμα κι αν επιλέξετε να διαγράψετε τα πάντα από το σύστημά σας, δεν σας αρκεί αυτό το DVD. Θα χρειαστείτε και αυτό με την προηγούμενη έκδοση των Windows (XP, Vista ή 7), καθώς και τον κωδικό ενεργοποίησής της.

Σημαντικό ίσως επίσης αποδειχτεί να γνωρίζετε υπό ποιες προϋποθέσεις μπορείτε να κάνετε υποβάθμιση από τα Windows 8 στην προηγούμενη έκδοση. Διαβάστε σχετικά:

Αναβάθμιση στα Windows 8 με 15 ευρώ

Επίσης, εάν αγοράσατε νέο υπολογιστή με Windows 7 ή θα αγοράσετε πριν το τέλος του Ιανουαρίου 2013, σας ενδιαφέρει ότι η προσφορά για την αναβάθμιση είναι 14,99 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι θα την διεκδικήσετε έως την 28η Φεβρουαρίου 2013.

Πότε χάνω την προσφορά των Media Center;

Ακόμα, εάν θέλετε τα Media Center (για την στοιχειώδη λειτουργία της αναπαραγωγής DVD στον υπολογιστή σας), θα πρέπει να τα διεκδικήσετε, είτε αγοράσετε το πακέτο αναβάθμισης από φυσικό κατάστημα είτε, κατεβάσετε την αναβάθμιση από το Windows.com. Διατίθεται δωρεάν έως το τέλος Ιανουαρίου 2013, και μπορείτε να διαβάσετε υπό ποιους τους όρους και προϋποθέσεις στην σχετική ιστοσελίδα της Microsoft, http://windows.microsoft.com/el-GR/windows-8/terms-conditions-feature-packs

Τέλος, η αγορά της αναβάθμισης συνοδεύεται από 90 ημέρες τεχνικής υποστήριξης χωρίς χρέωση από τη Microsoft (τηλεφωνικά). Η περίοδος 90 ημερών ξεκινάει μετά την εγκατάσταση και την ενεργοποίηση του Πακέτου Windows 8 Pro.

Δεν θέλω την αναβάθμιση, θέλω την πλήρη έκδοση των Windows 8

Εάν θέλετε να κάνετε την λεγόμενη καθαρή εγκατάσταση (Clean Install), και συγκεκριμένα εάν θέλετε να βάλετε Windows 8/Windows 8 Pro σε έναν υπολογιστή που θα συναρμολογήσετε μόνοι σας, ή αν θέλετε ένα πρόσθετο λειτουργικό σύστημα που να εκτελείται είτε σε μια τοπική εικονική μηχανή (virtual machine) είτε σε ένα άλλο partition (συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών Mac), θα πρέπει να στραφείτε στις λεγόμενες εκδόσεις OEM. Σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται υποστήριξη πελατών, αναφέρεται στο ελληνικό Windows.com.

Στην ελληνική αγορά δεν θα βρείτε τις εκδόσεις σε συσκευασία Retail, κάτι το οποίο επίσης δεν γνωρίζουμε εάν θα αλλάξει μετά την 31η Ιανουαρίου. Ούτε ως OEM θα συναντήσετε τα Windows 8/Pro. Στην ελληνική αγορά θα βρείτε τις εκδόσεις DSP. Και για αυτές υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε:

  • Αγοράζοντας μια έκδοση DSP (το όνομα θεωρείται ως κατάλοιπο του παρελθόντος, μαθαίνουμε, μετά τις αλλαγές στον τρόπο ενεργοποίησης του προϊόντος) αποκτάτε την πλήρη έκδοση των Windows 8 ή Windows 8 Pro σε 32μπιτη ή 64μπιτη έκδοση, στην ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα, ανάλογα τι θα επιλέξετε.
  • Οι τιμές για τα Windows 8 σε έκδοση DSP κυμαίνονται σήμερα γύρω στα 100 ευρώ και για τα Windows 8 Pro γύρω στα 150 ευρώ.
  • Την έκδοση DSP μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε υπολογιστή που θα συνθέσετε εσείς ή για να βάλετε τα Windows 8 ως δεύτερο λειτουργικό σε ξεχωριστό partition ή εάν θέλετε να το εκτελείται σε virtual machine.
  • Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας σε αυτή την περίπτωση είναι να κατοχυρώσετε την μεταφερσιμότητα του λειτουργικού, δηλαδή να αποκτήσετε μια Άδεια για Προσωπική Χρήση (D.I.Y. System Builder Personal Use Licence), ώστε εάν κάτι αλλάξει στο σύστημά σας (κάθε αντίγραφο των Windows 8 συνδέεται με την μητρική, οπότε εάν αλλάξει θα χρειαστεί να καλέσετε την Microsoft για ενεργοποίηση εκ νέου). Δεν θα βρείτε σχετική ένδειξη D.I.Y. System Builder Personal Use Licence στις συσκευασίες DSP, για αυτό θα πρέπει να μεταβείτε στον δικτυακό τόπο της Microsoft και να κατοχυρώσετε την μεταφέρσιμη Personal Use Licence.

Βοήθεια, μπερδεύτηκα!

Με αφορμή την αναζήτηση των απαντήσεων για τις εκδόσεις των Windows 8 που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, συγκεντρώσαμε τις γραμμές επικοινωνίας με την Microsoft. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα ή να ζητήσετε διευκρινίσεις για την προσφορά αναβάθμισης στα Windows 8 από την Microsoft στο τηλέφωνο 211.12.06.500 (επιλογή 4, επιλογή 3).
Γενικότερα, σε περίπτωση που το ερώτημά σας αφορά τεχνικό πρόβλημα με κάποιο προϊόν της Microsoft, τότε επικοινωνήστε με το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης στο 801 500 3000 (με αστική χρέωση) ή 211 1206 500 (εάν καλείτε από κινητό), για να ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες  επιλογές τεχνικής υποστήριξης.
Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Τεχνικής Υποστήριξης http://support.microsoft.com/default.aspx?LN=EL ή να δημοσιεύσετε το ερώτημά σας στις δημόσιες ομάδες συζητήσεις (newsgroups) http://support.microsoft.com/newsgroups/?ln=EL (για τελικούς χρήστες).

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS