ΑρχικήsecurityΑνοιχτή επιστολή προς τη Microsoft για το απόρρητο των συνομιλιών του Skype

Ανοιχτή επιστολή προς τη Microsoft για το απόρρητο των συνομιλιών του Skype

Η Microsoft απέκτησε επίσημα το Skype το 2011 και από τότε, η υπηρεσία VoIP συνέχισε να αυξάνεται σε δημοτικότητα. Ωστόσο, υπήρξαν ανησυχίες στο παρελθόν για το αν η Microsoft και το Skype συλλέγει πληροφορίες που διαβιβάζονται από την δημοφιλή υπηρεσία. Τον Νοέμβριο, αποκαλύφθηκε ότι το Skype έδωσε πληροφορίες ενός 16 χρονου σε μια εταιρεία ασφαλείας, χωρίς να τους αναγκάσει κανείς να το κάνουν.

skype-hero

Σήμερα, αρκετοί οργανισμοί αλλά και ιδιώτες, υπό την ηγεσία του Electronic Frontier Foundation, δημοσιεύσαν μια ανοιχτή επιστολή προς τη Microsoft και το Skype. Αίτημα της επιστολής είναι να δώσει η Microsoft γραπτές εγγυήσεις ότι το Skype δεν συλλέγει πληροφορίες των χρηστών του και τα δεδομένα τους δεν αποστέλλονται σε τρίτους. Στους οργανισμούς που υπογράφουν την επιστολή συμπεριλαμβάνονται οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, και το New America Foundation’s Open Technology Institute.

Η επιστολή αναφέρει:

Άλλες εταιρείες, όπως η Google, η Twitter και η Sonic.net δίνουν ήδη στην δημοσιότητα εκθέσεις με την πολιτική διαφάνειας όσον αφορά τα δεδομένα των χρηστών από τρίτους δύο φορές το χρόνο. Πιστεύουμε ότι τέτοιες εκθέσεις διαφάνειας είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσουμε να μας βοηθήσουμε τους χρήστες του Skype, που βασίζουν στο λογισμικό σας το απόρρητο των επικοινωνιών τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις και τις ζωές τους.

Μέχρι στιγμής η Microsoft δεν έχει απαντήσει στην ανοικτή επιστολή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS