ΑρχικήinetΓιατί η Wall Street είναι δυσαρεστημένη με την Apple (Infographic)

Γιατί η Wall Street είναι δυσαρεστημένη με την Apple (Infographic)

wall-street-apple

To παράδοξο της Apple έχει ως εξής: Παρά το γεγονός ότι πλέον η εταιρεία με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα φαίνεται να έχει ρεκόρ πωλήσεων στις περισσότερες κατηγορίες σε σχέση με πέρυσι, η μετοχή της συνεχίζει την πτωτική πορεία.

Τα iPhone και iPad σημείωσαν πωλήσεις καλύτερες πέρα από κάθε προηγούμενο τρίμηνο και τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας είναι 137,1 δις δολάρια. Κι όμως, η μετοχή της Apple πέφτει. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο κατρακυλάει. Γιατί;

Δείτε το παρακάτω Infographic από το BusinessInsider που προσπαθεί να εξηγήσει το γεγονός αυτό.

Πέρα από την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά στους επενδυτές (κάτι που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια στην Ελλάδα εφόσον μας έχουν αλλάξει τα φώτα) πρέπει να καταλάβουμε πως οι τιμές μίας μετοχής, δεν αντικατοπτρίζουν την πορεία απαραίτητα μίας εταιρείας, αλλά της προσδοκίας που έχουν οι επενδυτές από αυτή. Αν πιστεύουν πως η εταιρεία θα συνεχίσει να παράγει καινοτομία και τον περίφημο “Wow! Factor” που λένε οι φίλοι μας οι Αμερικανοί, η μετοχή θα ανεβαίνει. Αν δεν αναμένουν κάτι τέτοιο, η μετοχή θα κατρακυλά. Όπως αυτή της Apple από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Μαθήματα οικονομίας και επενδυτικής νεύρωσης. Καλή τύχη Tim Cook.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS