ΑρχικήinetΠως η Apple θα μπορούσε να χρωματίσει το iPhone 5S

Πως η Apple θα μπορούσε να χρωματίσει το iPhone 5S

iPhone-5S-iPhone-6-Couleurs

Όσον αφορά τις iOS συσκευές, η Apple μοιάζει λιγάκι με τον Henry Ford: «Μπορείτε να το έχετε σε ότι χρώμα θέλετε, αρκεί να είναι ή άσπρο ή μαύρο. 

Με την ανανέωση των iPod touch το 2012, η Apple έδειξε για πρώτη φορά ότι έχουν τη διάθεση να προσθέσουν χρώμα στις iOS συσκευές. Από τότε, ήταν θέμα χρόνου μέχρι να αρχίσουν οι φήμες σχετικά με χρωματιστά iPhone 5S τα οποία θα κάνουν την εμφάνιση τους φέτος.

To παραπάνω concept, από τον Alexander Kormishin, δείχνει το πως φαντάζεται ότι θα είναι τα χρωματιστά iPhone 5S, ωστόσο κάνει μεγάλο λάθος. Και εξηγούμε παρακάτω.

Το κυρίως πρόβλημα με το concept του Kormishin έχει να κάνει με το γεγονός ότι πιστεύει ότι η Apple θα αλλάξει τον σχεδιασμό του iPhone 5S. Κάτι για το οποίο είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να γίνει.

Γιατί; Διότι υπάρχει λόγος που η Apple αλλάζει τον σχεδιασμό κάθε δυο χρόνια. Μια αλλαγή στον σχεδιασμό του πιο διάσημου smartphone που κυκλοφορεί απαιτεί πόλους μήνες ερευνάς και εκατομμύρια δολάρια σε δοκιμές, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει νέα προβλήματα στην γραμμή παραγωγής του. Χρειάζεται αρκετός χρόνος μέχρι να τελειοποιήσουν την μαζική παράγωγη μια συσκευής τόσο περίπλοκη όσο ένα iPhone. Και η Apple δεν σκοπεύει να αλλάξει έτσι άπλα τον σχεδιασμό μιας συσκευής, αν δεν υπάρξει ανάγκη.

Οπότε, ακόμα και αν το iPhone 5S έρθει σε διάφορα χρώματα, ο σχεδιασμός του θα παραμείνει ίδιος.

Τα iPhone 5 της φωτογραφίας έχουν τροποποιηθεί από μια εταιρεία με το όνομα Anostyle, και δείχνουν το πως θα ήταν αν η Apple είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει το iPhone 5 σε διάφορα χρώματα. Έτσι θα μπορούσε να είναι το iPhone 5S, όσα τμήματα έχουν αλουμίνιο να χρωματιστούν, ενώ ότι είναι γυάλινο να παραμείνει είτε άσπρο είτε μαύρο.

Αυτό που θα προκαλούσε το μεγαλύτερο πρόβλημα στο να κυκλοφορήσουν iPhone με διάφορα χρώματα, είναι το γυαλί. Στο παρελθόν η Apple είχε δυσκολευτεί αρκετά για να κυκλοφορήσει το λευκό iPhone 4. Το πρόβλημα ήταν ότι προσπαθούσαν να αποτρέψουν το φως να διαρρεύσει μέσω του γυαλιού στην κάμερα της συσκευής, ένα πρόβλημα που χρειάστηκε να περάσουν 10 μήνες μέχρι να βρεθεί λύση.

Και επειδή δεν πιστεύουμε ότι η Apple θέλει να ξανά περάσει τα ίδια και με ένα χρωματιστό iPhone 5S, αυτό που ίσως κάνει είναι να αλλάξει το χρώμα στο αλουμίνιο και να αφήσει το υπάρχον στο γυαλί.

Φυσικά, το ότι υπάρχει λύση για ένα χρωματιστό iPhone δεν σημαίνει ότι θα το κάνουν κιόλας. Ίσως η Apple να αποφασίσει να κάνει μια τέτοια κίνηση στο iPhone 6, ίσως και να μην την κάνει ποτέ και να αφήσει το άσπρο και το μαύρο. Ωστόσο, αν αληθεύουν οι φήμες και το iPhone 5S έρθει σε διαφορετικά χρώματα, τότε μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να γίνει αυτό.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS