Αρχικήsecurity#OpLastResort Οι Anonymous αποκαλύπτουν πυρηνικά όπλα

#OpLastResort Οι Anonymous αποκαλύπτουν πυρηνικά όπλα

Οι χακτιβιστές Anonymous έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία που ονομάζεται OpLastResort, σαν απάντηση στο θάνατο του συν-ιδρυτή του Reddit,  Aaron Swartz.

Ο πρώτος στόχος αυτής της επιχείρησης ήταν η ιστοσελίδα της Επιτροπής Καταδικών των ΗΠΑ (ussc.gov, United States Sentencing Commission), η οποία σήμερα το πρωί βρέθηκε παραμορφωμένη αφού εμφανιζε το μήνυμά διαμαρτυρίας εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης και του δικαστικού συστήματος.

Anon-anonymous

“Πριν από δύο εβδομάδες σαν σήμερα, ο Aaron Swartz σκοτώθηκε. Σκοτώθηκε επειδή αντιμετώπισε μια αδυναμία επιλογής. Σκοτώθηκε επειδή αναγκάστηκε να παίξει ένα παιχνίδι που δεν θα μπορούσε να κερδίσει – μια διαστροφή της δικαιοσύνης – ένα παιχνίδι όπου η νίκη ήταν η κίνηση δεν παίζω “, αναφέρουν οι hackers.

Οι χακτιβιστές παραδέχθηκαν ότι το FBI είχε καταφέρει να διεισδύσει σε ορισμένα “στοιχεία των Anonymous” πέρυσι. Αναφέρουν επίσης ότι οι διεισδύσεις αυτές έχουν οδηγήσει σε δυσανάλογες διώξεις.

Ωστόσο, τώρα στην επόμενη πρόταση αναφέρουν ότι είναι αποφασισμένοι να δείξουν στο FBI ότι δεν έχει καταφέρει να ακρωτηριάσει την “υποδομή” τους και το ηθικό τους.

Ισχυρίζονται ότι έχουν διεισδύσει σε αρκετές κυβερνητικές ιστοσελίδες και έχουν αποκτήσει πολύτιμες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και στοιχείων που περιγράφουν τον αριθμό πυρηνικών κεφαλών.

Στο πλαίσιο αυτής της πρώτης φάσης του OpLastResort, οι hackers έχουν δημοσιεύσει λεπτομέρειες για την κεφαλή ενός πυραύλου που υποτίθεται ότι “γεμάτος και οπλισμένος.”

“Δεν έχουμε προβεί σε αυτήν την ενέργεια με ελαφρά τη καρδία και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι πιθανές συνέπειες. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να αποκαλύψουμε στοιχεία για αυτή την πυρηνική απειλή. Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι θα υπάρξουν παράπλευρες απώλειες, “αναφέρουν οι Anonymous.

Επί του παρόντος, η ιστοσελίδα του USSC είναι offline, αφού μάλλον οι διαχειριστές της ανακάλυψαν τη παραμόρφωση.

Δείτε το βίντεο ανακοίνωσης της επιχείρησης  OpLastResort:

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS