ΑρχικήinetFacebook Graph Search Δείτε τι μπορεί να γίνει

Facebook Graph Search Δείτε τι μπορεί να γίνει

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Facebook ανακοίνωσε ένα επερχόμενο νέο χαρακτηριστικό που θα βοηθήσει τους χρήστες να εξερευνήσουν το κοινωνικό δίκτυο με ένα “νέο τρόπο”.

1graph-search

Επί του παρόντος σε περιορισμένη έκδοση beta, το Facebook Graph Search, παρέχει στους χρήστες του έναν ευκολότερο τρόπο αναζήτησης πληροφοριών που έχουν αναρτηθεί στο κοινωνικό δίκτυο.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα μας κάνει να ξανασκεφτούμε πολύ σοβαρά το τί δημοσιεύουμε στα κοινωνικά δίκτυα. Η προστασία της ιδιωτικής μας ζωής θα αρχίζει να διαταράσσεται αφού το Facebook Graph Search θα μπορεί να ανασύρει στοιχεία για τον εαυτό σας που κάποτε δημοσιεύσατε και τα έχετε ξεχάσει. Το σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επίσης για τη διασταύρωση στοιχείων που αφορούν διαφορετικές πληροφορίες σχετικά με εσάς με δυνητικά άβολα ή δυσάρεστα αποτελέσματα.

Ένα νέο blog που ονομάζεται Actual Facebook Graph Searches δημοσίευσε πολύ ανησυχητικά παραδείγματα.

Για παράδειγμα, εδώ είναι παντρεμένοι χρήστες του facebook που τους αρέσουν οι πόρνες:
2like-prostitutes

Καλό ε;. Αναρωτιέμαι τι πιστεύουν οι συνεργάτες τους;

Εδώ είναι Κινέζοι χρήστες του facebook που τους υποστηρίζουν την απαγορευμένη αίρεση του Falun Gong:

3like-falun-gong

Και, αν αναρωτιέστε ποια θα προσκαλέσετε για να πάτε στο μπαρ την Παρασκευή το βράδυ, εδώ είναι μόνο γυναίκες που ενδιαφέρονται για άνδρες, και ακόμη περισσότερο ενδιαφέρονται για καλά μεθύσια:

3like-men-drunk

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα που παρουσιάζονται σε πραγματικές αναζητήσεις του Facebook Graph Search και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάπου στα αποτελέσματα του θα είστε και εσείς.
Είναι η ευθύνη του κάθε χρήστη του Facebook να είναι προσεκτικός όσον αφορά τις πληροφορίες που “δίνει” στο κοινωνικό δίκτυο.
Αυτές οι πληροφορίες ήταν πάντα στο Facebook, τώρα όμως το Facebook Graph Search καθιστά ευκολότερη την εξαγωγή τους.

Ίσως θα ήταν σοφό να ξανακοιτάγατε όλοι τον λογαριασμό σας στο Facebook, τις δημοσιεύσεις σας, τα like σας και να αφαιρέσετε οτιδήποτε αισθάνεστε ότι μπορεί να σας εκθέσει, αναφέρει η Sophos.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS