ΑρχικήinetArgus DARPA Drone μας βλέπει από τα 20.000 πόδια

Argus DARPA Drone μας βλέπει από τα 20.000 πόδια

Η λέξη Argus είναι η λατινική μορφή της αρχαίας Ελληνικής λέξης Άργος, που προέρχεται από το όνομα Άργος Πανόπτης,  ένας γίγαντας με εκατό μάτια από την ελληνική μυθολογία.

Το Argus DARPA Drone λοιπόν είναι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πετάει πάνω μας και ίσως να μην έχει 100 μάτια αλλά μπορεί να εντοπίζει τους στόχους του από απόσταση 20.000 ποδιών δηλαδή γύρω στα 6100 μέτρα, με μια κάμερα των 1,8Gigapixel.

argus drone

Πράγματι, η Defense Advanced Research Projects Agency παρουσίασε το αυτόνομο Real-Time Ground Ubiquitous Σύστημα Απεικόνισης και επιτήρησης, ή για συντομία ARGUS.

Λέγεται ότι είναι το πιο προηγμένο σύστημα εναέριας επιτήρησης, πράγμα που μαρτυράει και η τιμή αφού κοστίζει 18,5 εκατομμύρια δολάρια περίπου 13.780.000 Ευρώ.

Το παρακάτω βίντεο εξηγεί τι μπορεί να κάνει η κάμερα του “άνανδρου” αεροπλάνου και μαντέψτε ο παρουσιαστής και υπεύθυνος για το project της BAE Systems είναι ένας Έλληνας με το όνομα Γιάννης Αντωνιάδης.

Η 1,8 gigapixel κάμερα του έχει 368 αισθητήρες και μπορεί να διακρίνει το χρώμα των ρούχων των πεζών, από το ύψος των 6 χιλιομέτρων.

Όσον αφορά την επεξεργαστική του ισχύ, μπορεί να μεταδώσει 1 εκατομμύριο terabytes βίντεο την μέρα, ή αλλιώς 5000 ώρες HD βίντεο.
Ο Big Brother απέκτησε τηλεσκόπιο και αν η τιμή του σας φαίνεται τσουχτερή, σίγουρα υπάρχουν κυβερνήσεις που το ποσό δεν τους απασχολεί και τόσο.

Δείτε το βίντεο

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS