ΑρχικήsecurityBotnet Poker Agent, έκλεψε 16,000 λογαριασμούς του Facebook

Botnet Poker Agent, έκλεψε 16,000 λογαριασμούς του Facebook

Ένα Botnet με το όνομα “Poker Agent” εντοπίστηκε πριν από  περίπου ένα χρόνο. Ήταν σχεδιασμένο για να κλέψει τα διαπιστευτήρια λογαριασμών του Facebook, καθώς και τις πληροφορίες κάθε φορά που ένας παίχτης  του Zynga Poker προσπαθούσε να αγοράσει credits στο Facebook.

fb_payment_settings

Σύμφωνα με την ανάλυση της ESET, η απειλή ως επί το πλείστον δραστηριοποιούνταν στον Ισραήλ. όπου πάνω από 800 υπολογιστές μολύνθηκαν και κλάπηκαν 16194 λογαριασμοί του Facebook (όνομα και κωδικός σύνδεσης).

Μόλις το κακόβουλο λογισμικό μολύνει ένα σύστημα, αρχίζει να παίρνει εντολές από έναν απομακρυσμένο διακομιστή C & C για να συνδεθεί στον λογαριασμό Facebook του θύματος  και να αρχίσει να συλλέγει πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των στατιστικών του Zynga Poker καθώς  και τους μεθόδους πληρωμής (π.χ. πιστωτικές κάρτες) που αποθηκεύονται στο Facebook.

Το Trojan δημοσιεύει phishing μηνύματα στον τοίχο του θύματος, προκειμένου να ψαρέψει περισσότερα θύματα από τους φίλους του στο Facebook.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου φαίνεται να έχουν σταματήσει τη διάδοση του Trojan από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2012 καθώς μετά την κοινοποίηση της ανακάλυψης του ξεκίνησαν και οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, αναφέρει το ehackingnews. Το Facebook έχει επίσης λάβει προληπτικά μέτρα για να αποτρέψει τέτοιου είδους μελλοντικές επιθέσεις.

infographics_Poker_Trojan v2

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS