ΑρχικήinetΗ Αντίγκουα πήρε επίσημη άδεια για πρώτο νόμιμο Warez site

Η Αντίγκουα πήρε επίσημη άδεια για πρώτο νόμιμο Warez site

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενεύη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO), ανακοίνωσε θετική απόφαση στο αίτημα της Αντίγκουας. Το μικρό νησί της Καραϊβικής νησί είχε πάρει ήδη μια προκαταρκτική έγκριση στο αίτημα του από το 2007 αλλά σήμερα δικαιώθηκε με μια τελεσίδικη απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι οι τοπικές αρχές μπορούν να προχωρήσουν το σχέδιο τους που είναι η δημιουργία ενός portal που θα προσφέρει ταινίες, μουσική και λογισμικό, χωρίς να πληρώνουν αποζημίωση στις αμερικάνικες εταιρείες που τα παράγουν, πνευματικά δικαιώματα δηλαδή.

Την είδηση ​​για το νησί Αντίγκουα και Μπαρμπούντα την είχαμε δημοσιεύσει πριν 4 μέρες. Μία κυβέρνηση που θα τρέχει “πειρατική” ιστοσελίδα, ακούγεται πρωτόγνωρο αλλά σύμφωνα με το πόρισμα του WTO, δεν είναι ανέφικτο.

Το μικρό νησί της Καραϊβικής (παραπέμπει στους πειρατές της Καραϊβικής) από σήμερα έχει και την επίσημη άδεια, οπότε μπορεί να αρχίσει να στήνει το πρώτο νόμιμο Warez site.

piracy

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την προκαταρκτική έγκριση που χορηγήθηκε προς Αντίγκουα το 2007 αφού η χώρα κέρδισε ένα παιχνίδι που σχετίζονται με εμπορική διαμάχη εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προς το παρόν, είναι ακόμα ασαφές ποια είναι τα ακριβή σχέδια της Αντίγκουα αλλά όπως ανέφεραν στο TorrentFreak, η διαδικτυακή πύλη θα προσφέρει ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, μουσική, καθώς και λογισμικό σε όλο τον κόσμο.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Αντίγκουα Harold Lovell ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παρακολουθεί την κυβέρνηση του κόμματος τους να φτιάχνει την νέα ιστοσελίδα, αφού οι επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών της Αντίγκουα χτυπήθηκαν από τις αθέμιτες πρακτικές των ΗΠΑ και χρόνια διαπραγματεύσεων δεν έχουν προσφέρει κανένα συμβιβασμό.

Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ένα χρονικό πλαίσιο για την έναρξη λειτουργίας της νόμιμης πειρατικής ιστοσελίδας, η οποία είναι εδώ και λίγους μήνες στα σκαριά.

Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Αντίγκουα ότι μια κυβέρνηση που εξουσιοδοτεί την πειρατεία θα βλάψει τις εν εξελίξει συζητήσεις διευθέτησης του προβλήματος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS