ΑρχικήsecurityΑπίστευτο! Hacker εκβιαστής παρίστανε τα θύματα του

Απίστευτο! Hacker εκβιαστής παρίστανε τα θύματα του

Το FBI συνέλαβε έναν 27χρονο,που αφού παραβίαζε λογαριασμούς των γυναικών που υπήρχαν στη λίστα των φίλων του στο Facebook, τις ανάγκαζε να του κάνουν στριπτίζ μπροστά από τη κάμερα του Skype.

Ο Karen “Gary” Kazaryan, από το Glendale της Καλιφόρνια, συνελήφθη χθες για ομοσπονδιακά ηλεκτρονικά εγκλήματα.

hacker

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Kazaryan φέρεται να έχει παραβιάσει e-mail των θυμάτων του. Αμέσως μετά και αφού είχε πρόσβαση στο email τους, άλλαξε τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών τους στο Facebook. Ανενόχλητος μπορούσε να ψάξει τις ιδιωτικές συζητήσεις των θυμάτων του και να αναζητήσει γυμνές ή και ημίγυμνες φωτογραφίες.

Ο Kazaryan μπόρεσε μέσω τουν hacked λογαριασμών και μιλώντας εκ μέρους των θυμάτων του να ξεγελάσει άλλες γυναίκες, (που πίστευαν ότι μιλούσαν με τη στενή τους φίλη), και να τους πείσει να βγάλουν τα ρούχα τους μπροστά από την κάμερα του Skype.

Ο Kazaryan φέρεται να απειλούσε με τη δημοσίευση αυτών των φωτογραφιών στο timeline των θυμάτων, αρνιόταν να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του.

Το FBI αναφέρει ότι έχει κατασχέσει περίπου 3.000 φωτογραφίες από τον υπολογιστή του Kazaryan, και πιστεύει ότι περισσότερες από 350 γυναίκες μπορεί να έχουν εκβιαστεί από τον εγκληματία.

Αν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί, ο Kazaryan θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια ποινή μέχρι και 105 χρόνων σε ομοσπονδιακή φυλακή, όπως αναφέρει η Sophos.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS