ΑρχικήsecurityΗ Symantec δεν κατάφερε να προστατέψει την New York Times

Η Symantec δεν κατάφερε να προστατέψει την New York Times

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες κινέζοι hackers δεν σταματούν να πραγματοποιούν επιθέσεις στα συστήματα πληροφορικής των The New York Times.

Τον Οκτώβριο του 2012, οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο που ανέφερε το πόσο πλούσια είναι η οικογένεια του πρωθυπουργού της Κίνας Wen Jiabao. Οι κινεζικές αρχές μπλοκάραν τόσο την αγγλική όσο και την κινεζική έκδοση της ιστοσελίδας.

new-york-times

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, η Κίνα δεν σταμάτησε μόνο στη διαδικτυακή λογοκρισία. Λίγο μετά τη δημοσίευση του άρθρου, εγκληματίες του κυβερνοχώρου που πιθανώς βρίσκονται στην Κίνα άρχισαν να κλέβουν τους κωδικούς πρόσβασης των εργαζομένων στην Times με τη βοήθεια κακόβουλου λογισμικού.

Οι Times χρησιμοποιούν προϊόντα της Symantec για την προστασία των συστημάτων τους από κυβερνοεπιθέσεις, αλλά οι λύσεις ασφαλείας κατάφεραν να εντοπίσουν μόνο ένα από τα malware που είχαν εισέλθει στα συστήματα της εταιρίας, ενώ 45 διαφορετικά malware δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν επιτυχώς.

Μετά από αρκετό καιρό η εφημερίδα κατάφερε να μπλοκάρει τους hackers. Το παράδοξο είναι ότι ενώ είχαν πρόσβαση στα συστήματα της εταιρείας, οι επιτιθέμενοι θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει κάποια πολύ σοβαρή ζημιά. Θα μπορούσαν να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε πολλές ευαίσθητες πληροφορίες ή ακόμη να κλείσουν τα συστήματα των Times εντελώς.

Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι hackers ασχολήθηκαν μόνο με τις πληροφορίες που σχετίζονται με το άρθρο που δημοσιεύθηκε για τον πρωθυπουργό Wen Jiabao.

Προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους, οι hackers χρησιμοποίησαν αρκετούς υπολογιστές που βρίσκονται σε διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ αλλά και από παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου.

Η New York Times προσέλαβε την εταιρία Mandiant, για να ερευνήσει το περιστατικό. Μία πρώτη αναφορά από την εν λόγω εταιρία λέει ότι οι εισβολείς φαίνεται να σχετίζονται με Κινέζους στρατιωτικούς.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Κίνας αρνείται βέβαια τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η νομοθεσία της χώρας απαγορεύει τέτοιου είδους επιθέσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS