Αρχικήinet2012 DA14 - 15 Φεβρουαρίου η Γη περιμένει επισκέπτη

2012 DA14 – 15 Φεβρουαρίου η Γη περιμένει επισκέπτη

Οι παρακάτω πληροφορίες διατίθενται στο κοινό από τη NASA. Την ερχόμενη Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, ο πλανήτης μας θα έχει έναν επισκέπτη: ένας αστεροειδής γνωστός στους επιστήμονες με το όνομα 2012 DA14.

Εκτός του να είναι περίπου το μισό μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, αυτό που κάνει τον διαστημικό βράχο να ξεχωρίζει μεταξύ άλλων του είδους του είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που πραγματοποίησαν οι ερευνητές της NASA μέχρι τώρα, θα περάσει μόλις 17.200 μίλια δίπλα από τον πλανήτη μας, Η συγκεκριμένη απόσταση στο διάστημα γνωρίζεται πολύ καλά ότι είναι αμελητέα, όπότε μπορούμε να πούμε ότι ο αστεροειδής θα περάσει σχεδόν ¨ξυστά¨από την επιφάνεια της γης.

2012 DA14

Προς το παρόν, οι επιστήμονες της NASA παραδέχονται ότι αυτή η πτήση δίπλα μας μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια πολύ στενή επαφή.

Υπάρχουν πάντως διαβεβαιώσεις ως προς το ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τους επιστήμονες, μια σύγκρουση του πλανήτη μας και του 2012 DA14 θα είναι αδύνατη.

Σχολιάζοντας το πέρασμα του αστεροειδή ο επιστήμονας Don Yeoman, που επί του παρόντος εργάζεται στο πρόγραμμα της NASA. Near Earth Object στο JPL ανέφερε ότι “Αυτό θα είναι ένα ρεκόρ στενής προσέγγισης.”

“Πραγματοποιούμε τακτικές έρευνες από την δεκαετία του 1990 και δεν έχουμε δει ποτέ ένα αντικείμενο αυτού του μεγέθους να περνάει τόσο κοντά από τη Γη,” πήγε για να προσθέσετε.

Επιπλέον, ο Don Yeoman θέλησε να επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι οι αστεροειδείς όπως ο 2012 DA14 συνήθως περνάνε από τον πλανήτη μας μια φορά κάθε 40 χρόνια, αλλά η πιθανότητα ότι θα μπορούσε να χτυπήσει τον πλανήτη μας υπάρχει μόνο μία φορά κάθε 1200 χρόνια.

Έτσι, ο ερευνητής κατέστησε σαφές ότι ο “2012 DA14 σίγουρα δεν θα χτυπήσει τη Γη. Η τροχιά του αστεροειδή είναι γνωστή και έχουμε αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο. ”

Για την ιστορία, ο 2012 DA14 είναι περίπου 50 μέτρα σε πλάτος και οι ερευνητές απολύτως πεπεισμένοι ότι, είναι από πάγο ή μέταλλο, αντίθετα με άλλους αστεροειδείς, που είναι από πέτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS