ΑρχικήsecurityΚαι η Washington Post θύμα Κινέζων hackers

Και η Washington Post θύμα Κινέζων hackers

Η εφημερίδα Washington Post παρόμοια με τους New York Times και την The Wall Street Journal, πιστεύει ότι της επιτέθηκαν hackers από την Κίνα.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Washington Post, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου κατάφεραν να έχουν πρώτη φορά πρόσβαση στην εταιρεία το 2008 ή το 2009.

cyber_hackers201

Στη συνέχεια, το 2011, η εταιρία ασφαλείας Mandiant, που είχε την ευθύνη για τα συστήματα της εταιρίας κατάφερε να εντοπίσει έναν server διοίκησης και ελέγχου με τον οποίο μια ομάδα Κινέζων hackers πραγματοποιούσε και συντόνιζε τις επιθέσεις .

Ένας υπάλληλος που δεν θέλει να αναφερθεί το όνομα του, μίλησε με τον Krebs και αποκάλυψε ότι ένας υπολογιστής παραδόθηκε στην ΕNational Security Agency and the Defense Department για εγκληματολογική ανάλυση, αλλά οι εκπρόσωποι της Washington Post αναφέρουν ότι είναι “βέβαιοι για το τι συνέβη.”

Ο Krebs αναφέρει ότι η εφημερίδα Washington Post χρησιμοποιεί λογισμικό προστασίας της Symantec όπως ακριβώς και στην περίπτωση των New York Times. Οι εκπρόσωποι της Symantec φυσικά υποστήριξαν ότι οι οργανισμοί θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι τα συστήματά τους προστατευόταν σωστά, υποστηρίζοντας ότι το λογισμικό τους δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν σχολιάσαν τις κατηγορίες. Ωστόσο, στην περίπτωση των NYT και WSJ, έχουν αρνηθεί έντονα οποιαδήποτε ανάμειξη, υποστηρίζοντας ότι οι νόμοι της χώρας απαγορεύουν το hacking.

Σε απάντηση στις πολυάριθμες κυβερνοεπιθέσεις που προέρχονται από την Κίνα, η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναλάβουν δυναμικότερη δράση.

Ανώνυμες πηγές από την κυβέρνηση των ΗΠΑ χουν αποκαλύψει ότι όταν βγει το πόρισμα από την National Intelligence, η κυβέρνηση Ομπάμα θα μπορούσε να επιβάλει κυρώσεις, όπως η ακύρωση αδειών παραμονής στις ΗΠΑ κλπ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS