ΑρχικήinetΤο Facebook ενεργοποιεί και πάλι την αναγνώριση προσώπων στις ΗΠΑ

Το Facebook ενεργοποιεί και πάλι την αναγνώριση προσώπων στις ΗΠΑ

Πολλοί άνθρωποι και ομάδες είχαν δυσανασχετήσει και υπήρχαν διαμαρτυρίες που αφορούσαν τη προστασία της ιδιωτικής ζωής όταν το Facebook χρησιμοποίησε την αναγνώριση προσώπου για την εξακρίβωση ταυτότητας των λογαριασμών των χρηστών του. Μετά από όλες αυτές τις διαμαρτυρίες το Facebook αναγκάστηκε να υποχωρήσει και έτσι είδαμε την αναγνώριση προσώπων φίλων να εξαφανίζεται.

facebook

Όχι για πολύ όμως, η υπηρεσία έχει ενεργοποιηθεί και πάλι στο Facebook. Αυτή τη φορά το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο,  χρησιμοποιεί την αναγνώριση φωτογραφιών για εξακρίβωση των προσώπων που βρίσκονται σε μία φωτογραφία και στη συνέχεια να μας προτείνει αν θέλουμε να μαρκάρουμε την φωτογραφία με τα ονόματά τους. Λειτουργεί μόνο σε φίλους και δεν υπάρχει εγγενής ζήτημα προσβολής απορρήτου ιδιωτικής ζωής, αφού το μόνο που κάνει είναι να βοηθάει τους χρήστες με κάτι που ήδη γνωρίζουν. Δεν θα αποκαλύπτει την ταυτότητα ατόμων που δεν γνωρίζεται.

Το Facebook κυκλοφόρησε το “νέο” χαρακτηριστικό, όσο πιο ήσυχα μπορούσε, με ένα απλό μήνυμα στη σελίδα προστασίας της ιδιωτικής ζωής προσθέτοντας ότι λειτουργεί και πάλι στις ΗΠΑ.
“We’re re-enabling the feature in the United States so that people can use facial recognition to help them easily identify a friend in a photo and share that content with them. This is the same feature that millions of people previously used to help them quickly share billions of photos with friends and family,” αναφέρει στην σελίδα του το Facebook.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS