ΑρχικήsecurityΣτη φυλακή ο δημιουργός του DNS Changer

Στη φυλακή ο δημιουργός του DNS Changer

Ο Valeri Aleksejev, ένα 32χρονος Εσθονός  ομολόγησε την ενοχή του για το ρόλο του σε μια εγκληματική ενέργεια που είχε 4 εκατομμύρια θύματα σε όλο τον κόσμο και προκάλεσε ζημιές 14 εκατομμυρίων δολαρίων.

DNSChanger-FBI-Shutting-Down

Ο Aleksejev είναι ο πρώτος από τα έξι άτομα που συνελήφθησαν από το FBI το Νοέμβριο του 2011 και παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην επιχείρηση, όπως αναφέρει το Reuters. Θα αντιμετωπίσει μέχρι και 25 χρόνια φυλάκιση για αυτά τα εγκλήματα. όσον αφορά τους συνεργούς του, άλλος ένα κάτοικος Εσθονίας έχει εκδοθεί στις ΗΠΑ. Οι άλλοι είναι ακόμα στη διαδικασία να εκδοθούν. Ωστόσο, υπάρχει επίσης και ένα έβδομο άτομο ύποπτο, ο Andrey Taame από την Ρωσία, που δεν έχει συλληφθεί ακόμα από τις αρχές.

Το DNS Changer, είναι το κακόβουλο λογισμικό χάρη στο οποίο οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου κέρδισαν εκατομμύρια και έχει κάνει πάρα πολλά πρωτοσέλιδα. Το FBI αναγκάστηκε να ανανεώσει αρκετούς διακομιστές DNS για να δώσει στα θύματα του Trojan χρόνο να καθαρίσουν τα συστήματα τους πριν χάσουν τις συνδέσεις τους στο Διαδίκτυο. Τον Ιούλιο του 2012, μετά από πολλές συμβουλές και εργαλεία για την αφαίρεση , οι κακόβουλοι διακομιστές DNS έκλεισαν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS