ΑρχικήinetΠως πλένετε τα χέρια σας στο διάστημα;

Πως πλένετε τα χέρια σας στο διάστημα;

Είναι γνωστό ότι η έλλειψη βαρύτητας δημιουργεί διάφορα προβλήματα στις καθημερινές κινήσεις του ανθρώπου. Τα πληρώματα των επανδρωμένων διαστημικών αποστολών αλλά και εκείνα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) πρέπει να προσαρμόζονται σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες για να κάνουν ακόμη και τις πιο απλές εργασίες όπως παραδείγματος χάριν, να πλένουν τα χέρια τους.

National_Aeronautics_and_Space_Administration

Ο Καναδός αστροναύτης Κρις Χάτφιλντ που βρίσκεται αυτή την εποχή στον ISS δέχτηκε να συμμετάσχει σε ένα σεμινάριο που διοργάνωσε η Υπηρεσία Διαστήματος του Καναδά. Κάποια στιγμή δέχτηκε ερώτημα για το πώς πλένουν τα χέρια τους στον Διαστημικό Σταθμό και αποφάσισε να κάνει μια επίδειξη βήμα προς βήμα.

Σε ένα σακουλάκι υπάρχει ένα διάλυμα ζεστού/κρύου νερού και σαπουνιού. Οι αστροναύτες ανοίγουν το σακουλάκι και το περιεχόμενο αρχίζει να «επιπλέει» στον αέρα, γίνεται ένα μπαλάκι το οποίο πιάνουν με τα χέρια τους οι αστροναύτες και το τρίβουν ώστε να τα καθαρίσουν. Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι οι αστροναύτες την πετσέτα που χρησιμοποιούν για να σκουπίσουν τα χέρια τους την απλώνουν αμέσως μετά ώστε το νερό που θα εξατμιστεί από αυτή να απορροφηθεί από τα ειδικά συστήματα του Σταθμού και να επαναχρησιμοποιηθεί.

πηγή

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS