ΑρχικήsecurityHacked το δίκτυο της NetSeer επηρεάστηκαν ιστοσελίδες υψηλού προφίλ

Hacked το δίκτυο της NetSeer επηρεάστηκαν ιστοσελίδες υψηλού προφίλ

Τη Δευτέρα που μας πέρασε, το δίκτυο διαφημίσεων NetSeer παραβιάστηκε από hackers που την γέμισαν με  κακόβουλο λογισμικό. Οι hackers παραβίασαν μόνο τα third-party που φιλοξενούνται στην εταιρική ιστοσελίδα netseer.com, αλλά αυτό ήταν αρκετό για την Google να προσθέσει όλο το δίκτυο στην λίστα των κακόβουλων ιστοσελίδων.

NetSeer

Παρά το γεγονός ότι μοιράζονται το ίδιο domain, η ιστοσελίδα που μοιράζει τις διαφημίσεις είναι διαφορετική από την εταιρική ιστοσελίδα.

Σε δήλωσή του, ο John Mracek, ο Διευθύνων Σύμβουλος της NetSeer, εξήγησε ότι το κακόβουλο λογισμικό που φόρτωσαν οι hackers δεν επηρέασε ουσιαστικά το σύστημα. Παρόλα αυτά ο Chrome browser της Google προειδοποιήσει τους χρήστες ότι η ιστοσελίδα είναι μολυσμένη από κακόβουλο λογισμικό μόνο και μόνο επειδή το σύστημα μοιράζεται το ίδιο όνομα τομέα με την εταιρική ιστοσελίδα.

Οι τεχνικοί της NetSeer έσπευσαν να αφαιρέσουν το κακόβουλο λογισμικό από τα συστήματα τους και επικοινώνησαν με την Google για να τους αφαιρέσει από τη λίστα των malware-μολυσμένων περιοχών. Η εταιρία προς το παρών ασχολείται με το να ανακαλύψει από που προήλθε η επίθεση.

“Λυπούμαστε βαθύτατα για αυτή την κατάσταση και θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι χτυπήθηκε το 3rd party που φιλοξενούσε η εταιρική ιστοσελίδα. Δεν διανέμεται κακόβουλο λογισμικό  και δεν οι συνεργάτες μας δεν θα επηρεαστούν,” δήλωσε ο Mracek.

“Αυτή τη στιγμή κάνουμε ένα root-cause-analysis στην ασφάλεια των υποδομών φιλοξενίας εταιρικών ιστοσελίδων του προμηθευτή μας και θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί τέτοιου είδους περιστατικά δεν επηρεάζουν εμάς ή τους εταίρους μας στο μέλλον.”

Μεταξύ των domains που αποκλείονται από τα προγράμματα περιήγησης λόγω της λίστας του Google είναι και πραγματικά μεγάλα ονόματα όπως: The Huffington Post, The Street, Los Angeles Times, The Washington Post, ZDNet, Boston.com και The New York Times.

Τη Δευτέρα, η εφημερίδα The Guardian δημοσίευσε την ακόλουθη προειδοποίηση στο Twitter: “Γεια σας, οι χρήστες του Chrome. Είμαστε ενήμεροι ότι κάποιοι από εσάς έχουν δει προειδοποιήσεις για malware στα άρθρα της Guardian. Παρακαλώ αγνοήστε τις, Κανένας κίνδυνος”.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS