ΑρχικήsecurityBugs στο evasi0n αλλά και αποκαλύψεις σε κρυμμένα χαρακτηριστικά του iOS

Bugs στο evasi0n αλλά και αποκαλύψεις σε κρυμμένα χαρακτηριστικά του iOS

Οι Jailbreakers ανακαλύψαν ότι το evasi0n, το νέο εργαλείο που κυκλοφόρησε από τους evad3rs, φέρνει στην επιφάνεια των  jailbroken συσκευών να χαρακτηριστικά που ήταν προηγουμένως κρυμμένα. Όμως εκτός αυτού υπάρχουν και κακά νέα καθώς η εφαρμογή Weather για iPhones, σταμάτησε να λειτουργεί.

Οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν το νέο εργαλείο για jailbreak ανακαλύψαν ότι η εφαρμογή Weather δεν λειτουργεί πλέον. Οι hackers MuscleNerd και pod2g διαβεβαιώσαν όμως ότι ο @planetbeing δουλεύει για την δημιουργία ενός bug fix. Μόλις ετοιμαστεί θα κυκλοφορήσει μέσω του Cydia.

Όμως ας μην μείνουμε μόνο στα κακά νέα, αφού το evasi0n κάνει το iOS να αποκαλύψει μερικά μυστικά του.

Για παράδειγμα, ενώ το εργαλείο σταματάει την εφαρμογή Weather στα iPnones την φανερώνει εκεί που δεν υπήρχε δηλαδή στα iPads. Φαίνεται ότι η Apple πάντα ήθελε να συμπεριλάβει την εφαρμογή στα iPads, αλλά ποτέ δεν το έκανε. Η εφαρμογή παρέμεινε κρυμμένη στο iOS μέχρι τώρα.

Weather-iPad

Το Evasi0n αποκαλύπτει επίσης δύο κουμπάκια που δεν υπήρχαν “Αγορά Radio”, ή “Radio Buy”, που δικαιώνουν τις φήμες ότι η Apple θέλει να δημιουργήσει μια υπηρεσία iRadio.

Οι φήμες ξέσπασαν πέρυσι όταν στελέχη από την Universal Music Group, Warner Music Group Corp, και Sony Corp συναντήθηκαν με την Apple για να συζητήσουν μια πιθανή συμφωνία για την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ραδιοφωνικής υπηρεσίας για iOS.

Το Bloomberg είχε δημοσιεύσει εκείνη την εποχή ότι, “Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν εν μέρει γύρω από το πώς θα μοιράζονται τα έσοδα των διαφημίσεων και ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου, με την Apple να κάνει έναρξη τηςυπηρεσίας μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του 2013. “

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS