ΑρχικήinetFacebook Νέο σκάνδαλο παραχώρησης δεδομένων σε διαφημιστές

Facebook Νέο σκάνδαλο παραχώρησης δεδομένων σε διαφημιστές

Το Facebook μοιράζεται προσωπικές πληροφορίες σας που δεν έχετε υποβάλει ποτέ στο κοινωνικό δίκτυο με τους διαφημιστές του. Φυσικά δεν μπορείτε να τις διαγράψετε από τα αρχεία τους.Facebook
Ένα έγγραφο (PDF) που δημοσιεύτηκε από ερευνητές στο Northeastern University και το Πανεπιστήμιο του Princeton, εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η στόχευση των διαφημίσεων λειτουργεί στο Facebook.
Ας δούμε τι βρήκαν οι ερευνητές:
Πείτε ότι έχετε ένα αριθμό κινητού τηλεφώνου και ένα σταθερού και αναρτήσατε μόνο τον πρώτο στο προφίλ σας στο Facebook. Αν ένας διαφημιζόμενος έχει τον αριθμό του κινητού στη βάση δεδομένων του, μπορεί να τον χρησιμοποιήσει για να σας στοχεύσει με διαφημίσεις στο Faceboοk. Αν ο διαφημιζόμενος έχει και τον αριθμό του σταθερού σας, θα μπορούσε να σας στοχεύσει με διαφημίσεις και με αυτόν.
Είναι δυνατόν όμως να τον έχει, αν δεν έχετε μοιραστεί τον αριθμό σταθερού σας στο Facebook;
Μπορεί να μην τον έχετε δώσει στο Faceboοk, αλλά εάν δώσατε τον αριθμό του σταθερού σας σε έναν φίλο που είναι επίσης στο κοινωνικό δίκτυο και τον έχει αποθηκεύσει στο βιβλίο διευθύνσεών του (στο οποίο έχει πρόσβαση στο Faceboοk), τότε μπορεί να τον συσχετίσει με το προφίλ σας.
Όπως αναφέρει το Gizmodo, το Faceboοk παλαιότερα δεν παραδέχτηκε ότι το κάνει. Επιπλέον, αν δώσετε στο κοινωνικό δίκτυο ένα αριθμό κινητού τηλεφώνου αποκλειστικά και μόνο για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ο συγκεκριμένος αριθμός καταλήγει και πάλι στις λίστες των διαφημιστών παρόλο που δεν είναι σε δημόσια θέα στο Facebook.
Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν είναι από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις του Facebook στο προσωπικό απόρρητο, αλλά αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ιδιωτικότητά σας.
________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS