ΑρχικήinetBoot στο Desktop των Windows 8

Boot στο Desktop των Windows 8

H Start Screen είναι κατά κοινή ομολογία όμορφη, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούν έναν τρόπο να την παρακάμπτουν και να πηγαίνουν αυτομάτως στο εμφανισιακά παραδοσιακό Desktop. Εκτός από το δοκιμασμένο κουμπί της Έναρξης, οι πρώτοι χρήστες των Windows 8 επιζητούν να βλέπουν το γνωστό Desktop κάθε φορά που εκκινούν το σύστημά τους. Δείτε πως γίνεται να κάνετε boot στο Desktop στα google-chrome-metro-ui-windows-88.
 

  • Η διαδικασία θα σας γλυτώσει από ένα μόνο πλήκτρο, αφού από την Start Screen μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο των Windows και να βρεθείτε στο Desktop. Πατώντας ξανά το πλήκτρο των Windows, επιστρέφετε στην Start Screen. Αν όμως επιμένετε, τότε προγραμματίστε το Task.

Η διαδικασία ανατίθεται στον λεγόμενο Task Scheduler, μια λειτουργία γνωστή από τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows (Vista, Windows 7). Ο χρήστης πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο task, μια νέα διεργασία, να ορίσει το γεγονός που θα οδηγεί στην εκτέλεσή του (τι θα πατάει την σκανδάλη, trigger) και φυσικά, το περιεχόμενό του, δηλαδή τι θα συμβαίνει κάθε φορά που ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις.

Έτσι, προκειμένου να γίνεται boot στο Desktop μετά την είσοδο στα Windows, ο χρήστης δημιουργεί ένα Task που εκτελείται μετά την είσοδό του στα Windows 8 (log on) και επί της ουσίας εκτελεί το πρόγραμμα explorer.exe.

Συγκεκριμένα,

Από την οθόνη Start, αρχίστε να πληκτρολογείτε schedule (όπως ίσως γνωρίζετε, δεν χρειάζεται να αναζητήσετε πεδίο εισαγωγής κειμένου, πληκτρολογείτε φαινομενικά στον «αέρα»), επιλέγετε Settings και Schedule tasks. Από την βιβλιοθήκη του εργαλείου (Task Scheduler Library), επιλέγετε Create Task. Αποδίδετε ένα όνομα για το task (όπως I Hate Start Screen at Log On:-) και μεταβαίνετε στην καρτέλα Triggers, όπου επιλέγετε από το αναπτυσσόμενο μενού At log-on. Από την καρτέλα Actions ορίζετε να εκτελείται το πρόγραμμα explorer, πληκτρολογώντας explorer. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με διαδοχικά ΟΚ.

Μια ανάλογη διαδικασία περιγράφεται και στην Κοινότητα Microsoft, με την διαφορά ότι ο χρήστης δημιουργεί αρχικά ένα αρχείο .scf όπου ζητάει να εκτελεστεί το explorer.exe και η εντολή ToggleDesktop. Στην συνέχεια, εισάγει αυτό το script στον Task Scheduler.

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS