ΑρχικήsecurityΈξαρση των Scams για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Έξαρση των Scams για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου και οι απατεώνες προσπαθούν να επωφεληθούν από κάθε σημαντικό γεγονός για να ξεκινήσουν τις κακόβουλες εκστρατείες τους. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Bitdefender έχει εκδώσει μια προειδοποίηση για τους χρήστες τους διαδικτύου σχετικά με τις απάτες που εκμεταλλεύονται αυτή τη μέρα.

SPAM

Φέτος, απατεώνες προσφέρουν όλα τα είδη δώρων για την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών. τις Android εφαρμογές, τα wallpapers, αρωμάτων και λιμουζίνες!

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Facebook έχει επίσης πλημμυρίσει με τέτοιες δημοσιεύσεις που προσπαθούν να δελεάσουν τους χρήστες και να τους οδηγήσουν σε κακόβουλες ιστοσελίδες.

“Κατά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου παρατηρείται μια αύξηση στις “ρομαντικές απάτες” και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ούτως ώστε να αποφευχθεί η κατεύθυνση σας σε ψεύτικες ιστοσελίδες, που υπόσχονται δώρα αγάπης μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Οι ιστοσελίδες αυτές συλλέγουν τα προσωπικά σας στοιχεία, εκβιάζουν ή ζητούν χρήματα. ”

Για να αποφύγετε να πέσετε θύματα σε αυτές τις απάτες, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μείνετε μακριά από μη αξιόπιστες ιστοσελίδες. Αν σκοπεύετε να κατεβάσετε, θέματα, εφαρμογές, κάρτες, παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην κινητή συσκευή σας, φροντίστε να τα κατεβάσετε μόνο από αξιόπιστες αγορές.

Ρομαντικά δείπνα, σοκολατάκια, διαμαντένια δαχτυλίδια, λουλούδια – τίποτα απ όλα αυτά δεν θα πρέπει να παραγγελθεί μέσα από αναξιόπιστες ιστοσελίδες που διαφημίζονται με spam.

Ο χρυσός κανόνας είναι: ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS