ΑρχικήsecurityΤο iOS 6.1.1 δεν μπλοκάρει το Evasi0n jailbreak, τουλάχιστον όχι ακόμα

Το iOS 6.1.1 δεν μπλοκάρει το Evasi0n jailbreak, τουλάχιστον όχι ακόμα

ios-6-jailbreak

Λίγο μετά την κυκλοφορία του evasi0n jailbreak νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Apple κυκλοφόρησε την iOS 6.1.1 beta στους εγγεγραμμένους προγραμματιστές. Περιμέναμε η κυκλοφορία της νέας εκδοσή να διορθώσει τα exploit που βρεθήκαν στην προηγούμενη, ωστόσο αυτό δεν έγινε. Όχι ακόμα τουλάχιστον.

Το “timing” της κυκλοφορίας του iOS 6.1.1 δεν φαίνεται και πολύ τυχαίο, διότι ήρθε δυο ημέρες μετά την κυκλοφορία του evasi0n jailbreak και έκανε αρκετούς να πιστεύουν ότι η Apple κατάφερε μέσα σε 48 ώρες να διορθώσει τα exploits. Σύμφωνα με τον Pod2g όμως, αυτό δεν ισχύει.

“Η iOS 6.1.1 beta (10B311) δεν διόρθωσε το jailbreak” είπε ο Pod2g στο Twitter. “Πολύ πιθανό να συμβεί σε κάποια μελλοντική έκδοση, ωστόσο μην αναβαθμίσετε διότι το evasi0n δεν θα σας επιτρέψει να κάνετε jailbreak”

Ο Pod2g έχει δίκιο, γιαυτό μην ενθουσιάζεστε ακόμα και μην ξεχνάτε ότι η χθεσινή κυκλοφορία της beta έκδοσης ήταν η πρώτη. Σίγουρα θα κυκλοφορήσουν αρκετές ακόμα και υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα σε κάποια από αυτές να διορθώσουν τα exploits.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να περιμένουμε και να ελπίζουμε. Αν και δεν έφερε τίποτα καινούργιο η beta του iOS 6.1.1, πέρα από κάποιες βελτιώσεις στους χάρτες τις Ιαπωνίας, ωστόσο θα ήταν κάλο οι jailbreakers να μην κολλήσουν στην iOS 6.1.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS