ΑρχικήinetMicrosoft Security Essentials το χειρότερο πρόγραμμα ασφαλείας

Microsoft Security Essentials το χειρότερο πρόγραμμα ασφαλείας

Το Microsoft Security Essentials απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν επαρκή για την προστασία ενός υπολογιστή. Τα tests αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκαν από την εταιρεία ασφαλείας Dennis Technology Labs που αξιολόγησε οκτώ μεγάλα προγράμματα προστασίας από ιούς από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2012. Η εφαρμογή της Microsoft,  Security Essentials βρέθηκε να είναι σημαντικά χειρότερη από όλα τα άλλα επτά προϊόντα στις δοκιμές.

Με τα tests μετρήθηκε το κατά πόσο ένα προϊόν καταφέρνει να προστατεύσει το σύστημα από κακόβουλο λογισμικό, αλλά και το πώς διαχειρίζεται τις νόμιμες εφαρμογές. Η Dennis Technology Labs βαθμολογούσε το πως μια εφαρμογή ασφαλείας μπορεί να σταματήσει τις απειλές αλλά και το πως επιτρέπει στα νόμιμα προγράμματα να εγκατασταθούν και να τρέξους ενώ αφαιρούσε βαθμούς όταν δεν μπορούσαν να σταματήσουν μια απειλή ή όταν δεν διαχειριζόταν τα νόμιμα αρχεία σωστά.

Στο σύνολο η καλύτερη βαθμολογία είχε τους 400 βαθμούς και η χειρότερη τους -1000: το Microsoft Security Essentials μπόρεσε να φέρει 30 μόνο βαθμούς, ενώ άλλα προϊόντα, όπως το Norton Internet Security 2013 “έπιασε” τους 388,5 φτάνοντας σχεδόν το μέγιστο αποτέλεσμα. Τα βραβεία που μοιράστηκαν  στα προγράμματα που έφεραν μια αξιοπρεπή βαθμολογία ήταν από ΑΑΑ μέχρι και το C, ωστόσο, η συμπεριφορά του Microsoft Security Essentials ήταν τόσο άσχημη μου δεν μπόρεσε να πάρει κανένα από αυτά. Όλα τα άλλα προϊόντα κέρδισαν από ένα βραβείο, και πέντε από αυτά κέρδισαν τουλάχιστον ένα A, όπως αναφέρει το Neowin.

msefail2

Οι αξιολογήσεις προστασίας, κατέτασσαν ένα προϊόν ανάλογα με τον τρόπο που διαχειρίζεται τις επιθέσεις από malware. Το καλύτερο εφικτό αποτέλεσμα εδώ ήταν οι 300 βαθμοί και το χειρότερο ήταν οι -500. Το Microsoft Security Essentials σημείωσε -70 και ήταν το μόνο πρόγραμμα που “σκόραρε” αρνητικά, ενώ τα περισσότερα άλλα προγράμματα σημείωσαν βαθμολογίες μεταξύ του 250 και του 300.

msefail1

Όταν κοιτάξετε πιο προσεκτικά τα στοιχεία που δίνονται, αποδεικνύεται ότι το MSE προστατεύει μόνο από το 59% του δείγματος των απειλών. Ο μέσος όρος ήταν το 92% από τα άλλα προγράμματα και το Trend Micro Internet Security 2013 κατάφερε το τέλειο σκορ αφού έπιασε ένα 100%. Τα καλά τώρα είναι ότι το Microsoft Security Essentials δεν έδειξε να παρουσιάζει ψεύτικους συναγερμούς κατά τη διάρκεια των δοκιμών και ήταν το μόνο προϊόν εκτός από το Kaspersky Internet Security 2012 που κατάφερε κάτι τέτοιο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS