ΑρχικήinetWindows Phone 8S της HTC

Windows Phone 8S της HTC

Το Windows Phone 8S της HTC είναι προς το παρόν το πιο προσιτό smartphone με λειτουργικό Windows Phone 8, δηλαδή ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Microsoft από τα Windows για «έξυπνα κινητά». Οι επιλογές μεταξύ των συσκευών με την νεότερη έκδοση του λειτουργικού παραμένουν λιγοστές (Samsung, Nokia, HTC).

HTC_Multi_Phones

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Windows Phone 8S by HTC έχει διπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon S4 1GHz και μνήμη RAM 512MB. Η οθόνη είναι τεχνολογίας SuperLCD με διαγώνιο 4 ίντσες και ανάλυση Wide VGA, δηλαδή έχει πλάτος μεγαλύτερο από 600 pixel (800×480 pixel, με λόγο θέασης 5:3) προβάλλοντας «πιο άνετα» ιστοσελίδες και βίντεο. Η χωρητικότητα της εσωτερικής του μνήμης είναι 4GB. Δέχεται εξωτερική κάρτα μνήμης, αφού διαθέτει υποδοχή microSD. Έχει κάμερα πίσω 5Mpixel με φλας από LED, η οποία ενεργοποιείται από πλήκτρο στο πλάι της συσκευής ακόμα και όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο (μπορείτε να αποφύγετε την ακούσια ενεργοποίηση της κάμερας όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο από τα Settings).

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Windows Phone 8S by HTC, για να διαπιστώσετε εάν έχει ό,τι ακριβώς χρειάζεστε.

Όχι 4GB, υπολογίστε τα μισά

Η πραγματικά διαθέσιμη εσωτερική μνήμη, συμφωνούν οι περισσότεροι που εξέφρασαν γνώμη, είναι πολύ λίγη για να φιλοξενήσει αρκετά app. Στην πραγματικότητα, θα έχετε ένα τηλέφωνο με διαθέσιμα για όλα τα αρχεία στο τηλέφωνο.

Το μέγεθος των app που κατεβάζετε από το Marketplace φυσικά ποικίλλει από μερικές εκατοντάδες KB μέχρι διψήφιο αριθμό ΜΒ (μπορείτε να δείτε πριν αγοράσετε τα app που διατίθενται για την συσκευή στο www.windowsphone.com/el-gr/store).

O κατασκευαστής δεν αγνοεί το γεγονός της περιορισμένης μνήμης από τον όγκο του λειτουργικού, για αυτό θα δείτε πως όσο ο διαθέσιμος χώρος θα λιγοστεύει θα σας προτρέπει να διαγράψετε περιεχόμενο, να απεγκαταστήσετε app που δεν χρησιμοποιείτε ή να μεταφέρετε αρχεία στην κάρτα SD (με την χρήση ενός app της HTC, με το όνομα Make More Space for WP8). Ενδεικτικά αναφέρουμε πως, το app έδινε 244,70ΜΒ ελεύθερο χώρο, με αμελητέα ΚΒ για έγγραφα, 500ΜΒ από φωτογραφίες και μηδενική μουσική και βίντεο (αν και εσφαλμένα οι λήψεις βίντεο δεν λογίζονται στην κατηγορία music+videos).

Ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι πως τα Windows Phone 8 δεν επιτρέπουν την εκτέλεση app από την κάρτα μνήμης microSD που συνιστούμε να προμηθευτείτε μαζί με το νέο σας τηλέφωνο (δεν περιλαμβάνεται στην συσκευασία). Έτσι, στην εξωτερική μνήμη θα μεταφέρετε φωτογραφίες και βίντεο ή και έγγραφα αποθηκευμένα στο τηλέφωνο, όχι όμως app.

Χώρος για τις λήψεις και τα έγγραφα υπάρχει βέβαια και στο cloud, δηλαδή στην υπηρεσία Skydrive της Microsoft και συγκεκριμένα 7GB, όπως προβλέπει η συμφωνία με την HTC. Από το https://www.windowsphone.com/el-gr/my μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες όπως τον γεωγραφικό εντοπισμό του τηλεφώνου σας και τον μερικό έλεγχό του μέσω Διαδικτύου, να ανοίξετε τα έγγραφα του Office (Word, Excel, PowerPoint) που έχετε στο τηλέφωνό σας και άλλα.

Εντοπισμός του τηλεφώνου

Ο εντοπισμός του τηλεφώνου σας στον χάρτη μπορεί να γίνει και η υπηρεσία Find My Phone θα το εμφανίσει (όχι όμως με ακρίβεια οδού) και θα σας δώσει την δυνατότητα να του κάνετε μια «κλήση». Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι: εάν επιλέξετε Kλήση, η υπηρεσία θα στείλει ένα SMS από την Microsoft (με ακατανόητο περιεχόμενο). Σημειώστε πως ο ήχος που θα περιμένατε, δεν θα ακουστεί εάν έχετε ορίσει να δέχεστε SMS χωρίς ήχο. Επίσης, ο εντοπισμός συχνά αποτυγχάνει, η υπηρεσία όμως δεσμεύεται να σας ειδοποιήσει με e-mail όταν το βρει.

Μετά από συνεχείς προσπάθειες για Κλήση από το windowsphone.com, το κουδούνισμα ακούστηκε -ακόμα και όταν ο ήχος είναι απενεργοποιημένος, όπως αναφέρεται στον οδηγό χρήσης των Windows Phone.

Σχεδίαση

Τα δυνατά σημεία του Windows Phone 8S by HTC είναι η σχεδίαση. Έχει διαστάσεις περίπου 12 x 6 εκατοστά, πάχος λίγο μεγαλύτερο από ένα εκατοστό (χωρίς να είναι το πιο λεπτό κινητό με Windows Phone 8) και βάρος 113 γραμμάρια με την μπαταρία. Ξεχωρίζει από το καπάκι διαφορετικού χρώματος στο κάτω μέρος του και τα εντυπωσιακά του χρώματα που θυμίζουν πάρα πολύ τις προτάσεις Windows Phone 8 από την Nokia. Η ποιότητα κατασκευής διατηρεί τα υψηλά στάνταρτ του κατασκευαστή.

Εντυπωσιακή αυτονομία

Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα που δίνει η HTC για την αυτονομία του. Ονομαστικά αλλά και πραγματικά, η αυτονομία του αποδείχτηκε μεγάλη. Άντεξε μια ολόκληρη ημέρα, μετά από τρεις εναλλαγές δικτύων κινητής τηλεφωνίας κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού, συνεχείς λήψεις φωτογραφιών και βίντεο έστω λίγων δευτερολέπτων, κλήσεις, διαρκή αναζήτηση και σύνδεση σε δίκτυα Wi-Fi. Ονομαστικά, η μπαταρία των 1.700mAh αρκεί για 22 ώρες ομιλίας και αναμονή έως και 559 ώρες όταν πολύ ακριβότερα μοντέλα Windows αντέχουν 8 και 360 ώρες αντίστοιχα.

Εξαιρετικά ικανοποιητική ήταν ακόμα η απόκριση της οθόνης στην αφή, καταφέραμε όμως να μπερδέψουμε το τηλέφωνο ακόμα και να το «κολλήσουμε» με συνεχείς λήψεις φωτογραφιών ή, λήψεις screenshot (με τον συνδυασμό του πλήκτρου ενεργοποίησης και του «πλήκτρου» με το νέο σηματάκι του λειτουργικού).

Χωρίς NFC, χωρίς κάμερα μπροστά, χωρίς 4G

Εάν ανυπομονείτε να αξιοποιήσετε τις γρήγορες ταχύτητες στο δίκτυο 4G της Cosmote και αναζητάτε ένα smartphone με Windows Phone 8, θα πρέπει να επιλέξετε το Nokia Lumia 820 των 520 ευρώ, καθώς η Cosmote έχει κάνει γνωστό ότι θα το προσθέσει στην γκάμα των smartphone 4G που διαθέτει.

Το 8S δεν έχει επίσης NFC (κάτι που ίσως σας ενδιαφέρει ελάχιστα σήμερα). Το 8S όμως δεν έχει και κάμερα μπροστά, κάτι που θα σας ενοχλήσει εάν σκοπεύατε να το χρησιμοποιείται για βιντεοκλήσεις μέσω Skype (κάτι που ούτως ή άλλως, έχει αποδειχτεί προβληματικό με το app του Skype ακόμα υπό ανάπτυξη).

Αυτόματη τήρηση αντιγράφων

Μπορεί να βρείτε ενδιαφέρον ότι με το 8S μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη τήρηση αντιγράφων ασφαλείας στο Skydrive. Μπορείτε να κάνετε backup app και ρυθμίσεων, όχι όμως των δεδομένων τους. Αποθηκεύονται επίσης τα μηνύματα SMS/chat (με τον Messenger) και MMS -όχι όμως το ιστορικό κλήσεων. Επίσης, online μπορείτε να διατηρήσετε επαφές, τα αγαπημένα σας στον Internet Explorer, φωτογραφίες και βίντεο.

Εάν δεν συνδεθείτε σε WiFi για μια εβδομάδα, το 8S θα επιχειρήσει να στείλει αντίγραφα μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας (και θα ξοδέψει δεδομένα από το πρόγραμμά σας), ωστόσο δεν θα το κάνει για βαριά αρχεία όπως οι φωτογραφίες -όταν επιλέξετε την βέλτιστη ποιότητα- και τα βίντεο-σε καμία περίπτωση. Από την μία σας γλιτώνει από πιθανά έξοδα, από την άλλη, αν συμβεί κάτι δεν θα έχετε backup των λήψεών σας. Ακόμα να σημειώσουμε πως χρειάστηκε να βεβαιώσουμε την μεταφορά όλων των αρχείων στο cloud και ιδιαίτερα των βίντεο που δεν μαρκάρονται από το camera roll, παρά το γεγονός ότι ο χρήστης επιλέγει Select All. Για την μεταφορά τους, χρειάστηκε να κάνουμε Upload ανά βίντεο.

Εντυπωσιακό ήταν επίσης το αποτέλεσμα στην αναπαραγωγή του ήχου από βίντεο με Beats Audio «με ποιότητα στούντιο» από το ηχείο της Logitech, Mini Boombox με το οποίο «ζευγάρωσε» με το τηλέφωνο μέσω Bluetooth.
in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS