ΑρχικήinetTo FBI κατεβάζει ταινίες με torrent!

To FBI κατεβάζει ταινίες με torrent!

Το BitTorrent χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μέρα, ακόμα και από αυτούς που ίσως δεν θα περιμέναμε πολύ. Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι εργαζόμενοι στο FBI μοιράζονται ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές κανονικά με τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι ίσως γιατί κάνουν έρευνα σχετικά με τους χρήστες του BitTorrent, ή θα μπορούσε να είναι το ότι οι ομοσπονδιακοί είναι πειρατές;

Η Online όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ένα σοβαρό έγκλημα σύμφωνα με το FBI.

«Είναι μια αυξανόμενη απειλή-ιδιαίτερα με την άνοδο των ψηφιακών τεχνολογιών και των δικτύων ανταλλαγής αρχείων στο Διαδίκτυο», αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους.

Κατά τα τελευταία χρόνια το FBI έχει συμμετάσχει σε πολλές περιπτώσεις που σχετίζονται με την καταστολή της πειρατείας. Η υψηλού προφίλ έρευνα του Megaupload για παράδειγμα, όπου ένας ομοσπονδιακός πράκτορας χρησιμοποίησε ένα “μυστικό υπολογιστή” για να περιηγηθεί στην ιστοσελίδα file-hosting.

fbi

Υπό αυτό το πρίσμα, είναι αρκετά μεγάλη η έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι εργαζόμενοι στο FBI φαίνεται να μοιράζονται αρχεία που υπόκεινται στο νόμο  περί πνευματικών δικαιωμάτων, μέσω του BitTorrent.

Με τη βοήθεια του ScanEye η εταιρεία BitTorrent ανακάλυψε αρκετούς BitTorrent “πειρατές” που συνδέονται με διευθύνσεις IP που έχουν καταχωρηθεί στο FBI Division.

fbi-pirates

Όπως μπορεί να δει κανείς παραπάνω υπάρχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ταινίες αλλά και σε σειρές TV από ανθρώπους του FBI.

Μερικοί από τους τίτλους που δείχνουν να ενδιαφέρουν τις υπηρεσιών πληροφοριών, είναι οι “Homeland”, “The Girl Who played With Fire”, “The Good Wife” και “Dexter”.
Το μεγάλο ερώτημα είναι βέβαια γιατί αυτές οι διευθύνσεις IP του FBI εμφανίζονται σε σμήνη BitTorrent.

Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν λήψη αυτών των βίντεο για προσωπική ψυχαγωγία. Αυτό δεν θα είναι μεγάλη έκπληξη, καθώς το έχουμε ξαναδεί από γραφεία του Κογκρέσου, το υπουργείο Δικαιοσύνης, εθνικά κοινοβούλια, δισκογραφικές εταιρείες και κινηματογραφικά στούντιο αναφέρει το Torrentfreak.
Μπορεί όμως το FBI να κατεβάζει torrents ως μέρος μιας συνεχιζόμενης έρευνας. Ωστόσο, αυτό είναι λιγότερο πιθανό, όπως δείχνει το ScanEye γιατί οι λήψεις συνεχίζονται για αρκετούς μήνες.

Ή ίσως οι διευθύνσεις IP έχουν πλαστογραφηθεί από τον Kim Dotcom για να εκδικηθεί τους ομοσπονδιακούς;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS