ΑρχικήinetMega extension, τώρα το Mega λειτουργεί και με Firefox

Mega extension, τώρα το Mega λειτουργεί και με Firefox

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Mega είναι ότι είναι μια ιστοσελίδα που λειτουργεί σωστά μόνο με Chrome. Το Mega εξήγησε ότι μερικές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες του διαδικτύου που χρησιμοποιεί δεν υποστηρίζονται ή δεν λειτουργούν καλά σε άλλα προγράμματα περιήγησης.

Από σήμερα όμως και οι χρήστες του Firefox θα μπορούν να λειτουργήσουν σωστά την ιστοσελίδα με ένα επίσημο add-on. Το add-on από τον Firefox και θα το βρείτε αν το αναζητήσετε σαν Mega extension.

mega firefox

Το addon θα επιτρέψει στους χρήστες να κατεβάζουν αρχεία οποιουδήποτε μεγέθους.

Το add-on παρακάμπτει εντελώς τη διαδικασία λήψης του Firefox, αποθηκεύει τα αρχεία ακόμα και σε έναν προεπιλεγμένο φάκελο λήψης και όχι σε αυτόν που έχετε ορίσει στο πρόγραμμα περιήγησης.

Αυτό έχει να κάνει με το ότι ο Firefox δεν υποστηρίζει εγγραφή αρχείων με JavaScript. Το Mega όμως το χρειάζεται καθώς τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο σύννεφο είναι κρυπτογραφημένα και μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν μόνο σε τοπικό επίπεδο.

Δεδομένου ότι η μέθοδος κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης γίνεται αποκλειστικά με JavaScript, η ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι σε θέση να μετατρέπει τα τοπικά αρχεία χρησιμοποιώντας το JavaScript.

Ο Internet Explorer 10 χρησιμοποιεί το JavaScript, ωστόσο, το κάνει μόνο για τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη RAM και όχι για τα αρχεία που βρίσκονται στον δίσκο.

Αυτό σημαίνει ότι το κρυπτογραφημένο αρχείο πρέπει να “κατεβεί” στη μνήμη RAM και στη συνέχεια να αποκρυπτογραφηθεί εκεί. Η μνήμη RAM όμως θα πρέπει  να έχει δύο φορές το μέγεθος του αρχείου, έτσι, ένα μεγάλο αρχείο ας πούμε ένα DVD θα χρειάζεται περισσότερα από 8 GB RAM για να αποκρυπτογραφηθεί,  κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο για κοινούς υπολογιστές.
Το addon του Firefox λύνει αυτό το πρόβλημα. Σώζει το κρυπτογραφημένο αρχείο τοπικά και στη συνέχεια το αποκρυπτογραφεί όταν η μεταφορά ολοκληρωθεί.

Σημειώστε όμως ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Mega και χωρίς την επέκταση. Απλά οι λήψεις θα είναι πιο αργές και θα είστε σε θέση να κατεβάσετε ένα αρχείο κάθε φορά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS