ΑρχικήinetΤι να περιμένουμε από ένα iPhone mini;

Τι να περιμένουμε από ένα iPhone mini;

iPhone-Mini-1

Κάθε φορά που περιμένουμε ένα iPhone από την Apple, είναι λίγο περίεργη η όλη κατάσταση. Όλος ο κόσμος μιλάει για το γεγονός, πριν αλλά και μετά και άνθρωποι περιμένουν πάνω από 7 ημέρες έξω από καταστήματα της Apple για να πάρουν ένα από αυτά. Ένα iPhone. Ένα κινητό το οποίο πλέον κάνει τα πάντα και με απλά λόγια πουλάει σαν τρελό σε όλες τις ηπείρους.

Κάθε χρόνο η Apple φέρνει στη δημοσιότητα νέα μοντέλα, με διαφορετικά χαρακτηριστικά κυρίως στο εσωτερικό, αφού όπως γνωρέζετε δεν υπάρχουν συχνές αλλαγές στο εξωτερικό. Η μεγάλη αλλαγή έγινε από το iPhone 3GS στο iPhone 4, όταν ο Steve Jobs μας παρουσίασε με εντελώς διαφορετική συσκευή από αυτή που γνωρίζαμε μέχρι τότε και βέβαια με την έλευση του iPhone 5.

Όλο αυτό ήταν ένας πρόλογος. Ας μπούμε όμως στο παρασύνθημα για το νέο iPhone που αναμένουμε από την Apple και δεν εννοούμε τον διάδοχο του iPhone 5 που σίγουρα θα δούμε αλλά ένα δεύτερο μοντέλο.

Τι θα λέγατε για ένα iPhone mini με φθηνότερα υλικά, αλλά και φθήνοτερη τιμή; Eίναι ένα σενάριο που κυκλοφορεί πολύ τον τελευταίο καιρό και που ίσως είναι η απάντηση της Apple στην αγορά της Κίνας που μεσουρανεί η Samsung με σαφώς φθηνότερες συσκευές.

Το ”mini” προήλθε καθαρά από την ονομασία που του έδωσαν κάποιοι λόγω της τιμής, που θα είναι πολύ μικρή. Η Apple θέλει να επεκταθεί κι άλλο στην αγορά των smartphone, μιας και βλέπει το Android να πλησιάζει με ταχύτατους ρυθμούς και πλέον σε πολλές αγορές να την ξεπερνάει και να την αφήνει πίσω. Καιρός είναι λοιπόν να δούμε και κάτι φθηνό από την εταιρία του Cupertino, ώστε να είναι πιο προσιτό ακόμη και στη χώρα μας, που η τιμή είναι απαγορευτική στην τωρινή συσκευή.

Σίγουρα δεν έχουμε συνηθίσει ποτέ την Apple στην κατασκευή φθηνών προϊόντων ή πιο πολύ σε κατασκευή χαμηλής ποιότητας προϊόντων και είναι κάτι που σηκώνει συζήτηση. Η οθόνη δεν μπορεί να αλλάξει για ακόμη μια φορά (και να γίνει μικρότερη) μιας κι έγινε η πρόσφατη αλλαγή στο iPhone 5.

Τι μπορεί να γίνει τότε; Είναι μια καλή ερώτηση. Η απάντηση είναι το εσωτερικό της συσκευής. Αυτό που μπορεί να κάνει η ομάδα του Tim Cook είναι να χρησιμοποιήσει πιο αργούς επεξεργαστές, χαμηλότερη μπαταρία, μικρότερης ανάλυσης κάμερα, ώστε να πέσει και η τιμή. Είναι κάτι αναμενόμενο, δεν είναι απίθανο να γίνει. Ρίχνοντας την ποιότητα του εσωτερικού, πέφτει αυτόματα και η τιμή.

Αν και έχουμε ακούσει πολλά και για ένα iPhone Plus ή Math με οθόνη στις 4,8 ίντσες, δεν νομίζουμε πως η Apple θα κάνει μια τέτοια κίνηση. Ωστόσω όλα μπορούμε να τα περιμένουμε στην περίπτωση ενός πιο οικονομικού μοντέλου!

Το άλλο που μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος είναι αν θα ήθελε κάτι τέτοιο ο Steve Jobs. Αλλά αυτό είναι κάτι που ξέρει μόνο ο ίδιος.

Συμπέρασμα; Πάντα να περιμένεις το απίθανο από την Apple.

Δημήτριος Γεωργουλάς

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS