ΑρχικήsecurityCISPA - RIOT Προσοχή ο Big Brother έρχεται με νόμο

CISPA – RIOT Προσοχή ο Big Brother έρχεται με νόμο

Όλοι θυμόμαστε το CISPA. Υπάρχουν φήμες ότι ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να εισαγάγει ένα νέο εκτελεστικό διάταγμα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Προφανώς, η αφορμή είναι η έξαρση της κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο και οι hacking επιθέσεις. Εμείς απλά περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Σκοπός αυτού του άρθρου είναι η κινητοποίηση αλλά και η παρουσίαση ενός νέου “φίλου” του CISPA, που ονομάζεται RIOT (βλέπε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες και βίντεο).

stop-cispa

Το νομοσχέδιο CISPA είχε καταπολεμηθεί από πολλές προσωπικότητες καθώς και οργανώσεις όπως την Electronic Frontier Foundation, η οποία διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκστρατεία για να εξασφαλίσει ότι το νομοσχέδιο δεν θα γίνει νόμος. Ένας άλλος αντίπαλος του ήταν ο αείμνηστος Aaron Swartz μέσω της οργάνωσης Demand Progress organisation.  ΄Όμως αυτή τη στιγμή 800 εταιρείες, παρέχουν υποστήριξη στο CISPA.

Ο Νέος φίλος του CISPA

Για να συμπληρώσει το CISPA, φτιάχτηκε ο RIOT, το νέο προϊόν από την εταιρεία άμυνας, Rayethon. Το RIOT θα χρησιμοποιεί το GPS και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση ανθρώπων οπουδήποτε στον κόσμο. Θα διαθέτουν επίσης δυνατότητες πρόβλεψης (θα μαντεύει την πιο πιθανή τοποθεσία που θα βρίσκεται ο στόχος την επόμενη στιγμή). Το RIOT βασικά θα αναζητήσει, θα αναλύσει και θα οργανώσει όλα τα περιεχόμενα των κοινωνικών δικτύων σε παγκόσμιο επίπεδο. Για να δείτε περισσότερα για το RIOT, κάντε κλικ εδώ.

Σημείωση, η ομάδα ανάπτυξης πίσω από το RIOT (Raytheon Information Overlay Technology) Content Management Framework είναι οι Patrick Mao, Ruben Quintero, και ο Brian Urch.

CISPA

Το νομοσχέδιο CISPA θα είναι το ίδιο με αυτό που κατατέθηκε στην αμερικάνικη Βουλή την περασμένη άνοιξη και καταψήφισε η Γερουσία τον Αύγουστο, επειδή η Άνω Βουλή έφτιαχνε το δικό της νομοσχέδιο ασφάλειας για τον κυβερνοχώρο. Στην ουσία, το CISPA θα επιτρέψει την εθελοντική ανταλλαγή της κίνησης στο Διαδίκτυο μεταξύ των ιδιωτικών επιχειρήσεων και της κυβέρνησης.

Για να δείτε πώς το CISPA μπορεί να σας επηρεάσει, κάντε κλικ εδώ.

 

Οι υποστηρικτές του CISPA.

Σημειώστε ότι ορισμένες εταιρείες που υποστηρίζουν το CISPA εκπροσωπούν και εταιρείες-μέλη τους (π.χ. η CTIA αντιπροσωπεύει την T-Mobile, Sybase, Nokia και Qualcomm). Μερικές από τις παρακάτω συνδέσεις οδηγούν σε επιστολές που μπορείτε να κατεβάσετε και άλλες σε διευθύνσεις URL.

06-27-12 – Michigan Department of Military & Veterans Affairs, Lansing Supporting CISPA

04-25-12 – American Fuel & Petrochemical Manufacturers Letter to Boehner & Pelosi Supporting CISPA

04-25-12 – American Petroleum Institute Supports CISPA

04-25-12 – 11 Financial Trade Associations Support CISPA

04-24-12 – SIMFA Letter of Support for CISPA

04-23-12 – ASIS Letter Supporting HR 3523

04-23-12 – 9 Utilities Groups Support CISPA

04-20-12 – TechNet Sends Letter of Support for CISPA to Rogers and Ruppersberger

04-18-12 – Multiple Tech Association Letter to Boehner & Pelosi in support of CISPA

04-17-12 – Bay Area Council Supports CISPA

04-17-12 – TechAmericaSupports CISPA

Multi-industry Letter to Speaker Boehner & Minority Leader Pelosi on CISPA :

AT&T, Boeing, BSA, Business Roundtable, CSC, COMPTEL, CTIA – The Wireless Association Cyber, Space and Intelligence Association, Edison Electric, EMC, Exelon, Facebook, The Financial Services Roundtable, IBM, Independent Telephone & Telecommunications Alliance, Information Technology Industry Council, Intel, Internet Security Alliance, Lockheed Martin, Microsoft, National Cable & Telecommunications Association, NDIA, Oracle, Symantec, TechAmerica, US Chamber of Commerce, US Telecom – The Broadband Association, Verizon.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS