ΑρχικήinetΑφέθηκε ελεύθερος ο διαχειριστής του Demonoid

Αφέθηκε ελεύθερος ο διαχειριστής του Demonoid

Η διάλυση του Demonoid έχει αναφερθεί σαν μια από τις μεγαλύτερες νίκες κατά της διαδικτυακής πειρατείας το 2012, αλλά η υπόθεση κατά των υπευθύνων της ιστοσελίδας φαίνεται να έχει ατονίσει.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες ο φερόμενος ως διαχειριστής του Demonoid απελευθερώθηκε σήμερα από τη φυλακή και η ποινική δίωξη έχει διακοπεί. Οι ελάχιστες αποδείξεις και τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα προέρχονται από τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ που συνεχίζουν να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις.

 

Demonoid

Πέρυσι τον Αύγουστο ο δημοφιλής BitTorrent tracker Demonoid έχασε τους διακομιστές του μετά την έφοδο της Αστυνομίας στην ουκρανική εταιρεία hosting Colocall.

Οι τοπικές αρχές εξήγησαν ότι εκτελούσαν εντολές που ήρθαν από την Ιντερπόλ  ως μέρος μιας ποινικής έρευνας για τους ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας στο Μεξικό.

Νωρίτερα οι μεξικανικές αρχές διεξήγαγαν επιδρομές στο Monterrey, της πρωτεύουσας του Nuevo León. Πρωταρχικός στόχος τους ήταν ένας διαχειριστής του  Demonoid. Έτσι ένα άτομο που συνδέεται με τον BitTorrent tracker φυλακίστηκε.

Εκτός από μια μικρή ανακοίνωσηπου ανέφερε τις επιδρομές, οι μεξικανικές αρχές δεν έδωσαν περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν. Οι αναφορές στο συμβάν ήρθαν από την IIPA, την οργάνωση-ομπρέλα για τις ομάδες πνευματικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων της MPAA και RIAA. “Υπάρχει πολύ μικρή πρόοδος, όπως η υπόθεση έχει κολλήσει¨ανέφεραν.

Σε ετήσια υποβολή τους Special 301 Αξιολόγηση του Εκπροσώπου Εμπορίου των ΗΠΑ είναι οι ομάδες δίνουν μια σύντομη ενημέρωση για την υπόθεση, η οποία εκτός από το Μεξικό και την Ουκρανία τώρα περιλαμβάνει επίσης Παναμά.

Πραγματικά σήμερα βλέπουμε ότι η υπόθεση κόλλησε για τα καλά αφού ο  φερόμενος ως διαχειριστής του Demonoid αφέθηκε ελεύθερος. Δεν έχουμε πληροφορίες για το πόσο διάστημα είχε φυλακιστεί συνολικά. Ωστόσο, η ποινική υπόθεση είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων, οι οποίοι αναφέρουν ότι είναι τώρα η υπόθεση προχωρά στην Ουκρανία.

Και πάλι, οι λεπτομέρειες είναι λιγοστές και δεν είναι σαφείς για το τι ακριβώς ψάχνουν οι αρχές, αναφέρει το Torrentfreak.

Το Demonoid, εν τω μεταξύ, έχει μετακομίσει στο Χονγκ Κονγκ, όπου βρήκε μια νέα εταιρεία που το φιλοξενεί κάτω από ένα νέο domain name (demonoid.hk). Θα γυρίσει το Comeback Kid;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS