ΑρχικήsecurityΚλοπή 3 εκατομμυρίων δολαρίων με Skimming χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονους εξοπλισμούς

Κλοπή 3 εκατομμυρίων δολαρίων με Skimming χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονους εξοπλισμούς

Ο Antonio Gabor και ο Simion Tudor Pintilie, που πιστεύεται ότι είναι οι ηγέτες του ενός πολύ εξελιγμένου διεθνούς κύκλωματος skimming ATM, κατηγορούνται ότι έκλεψαν πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια από περισσότερους από 6.000 τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι ύποπτοι, συνελήφθησαν στο Skokie του Illinois, το Δεκέμβριο του 2012 και πιστεύεται ότι είχαν εγκαταστήσει συσκευές skimming σε τράπεζες της Νέα Υόρκη, του Ιλλινόις, του Ουισκόνσιν και του Νιου Τζέρσεϊ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι απατεώνες είχαν στόχο διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων του Chase και του Capital One.

Ο Gabor, υπήκοος Δανίας, και ο Pintilie από την Ρουμάνος, είχαν εγκατεστημένες συσκευές skimming από τον Απρίλιο 2012 και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012.

Οι Αστυνομικές Αρχές ανακάλυψαν υπερσύγχρονο εξοπλισμό πληροφορικής, πάνω από 1.000 πλαστικές κάρτες, skimmers, φωτογραφικές μηχανές στο μέγεθος οπής καρφίτσας, και εκατοντάδες ώρες βίντεο που δείχνει τους πελάτες των τραπεζών να πληκτρολογούν το PIN τους, στις πρόσθετες συσκευές που είχαν εγκαταστήσει στα ATM. (δείτε τις φωτογραφίες)

atm2

Οι κρατούμενοι έχουν ήδη κατηγορηθεί για συνωμοσία για διάπραξη απάτης σε τράπεζες, συνωμοσία για διάπραξη απάτης σε τραπεζικές συσκευές, και διακεκριμένες κλοπές ιδιωτικών στοιχείων. Η συνολική ποινή για τα εγκλήματα αυτά μπορεί να φτάσει και τα 40 χρόνια φυλάκιση.

atm1

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS