ΑρχικήinetO Tim Cook σχετικά με την καινοτομία στην Apple: Είμαστε κορυφαίοι στο...

O Tim Cook σχετικά με την καινοτομία στην Apple: Είμαστε κορυφαίοι στο παιχνίδι μας

timcook1-600x395

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου της Goldman Sachs, o Tim Cook μίλησε για την καινοτομία στην Apple. Και ενώ η Wall Street έχει αρχίσει να χάνει την πίστη στην ικανότητα της εταιρείας να επεκταθεί, ο Cook ποτέ δεν ήταν πιο αισιόδοξος.

O Cook βλέπει την Apple ως μια πρωτοπόρο εταιρεία στον χώρο της τεχνολογίας και πιστεύει ότι υπάρχουν δυο βασικές πτυχές που τροφοδοτούν την επιτυχία της.

Ικανότητες

Σύμφωνα με τον Tim Cook, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει την εταιρεία να πηγαίνει μπροστά είναι το ευρύ σύνολο των ικανοτήτων που έχει σε όλους τους τομείς, όπως hardware, software και υπηρεσίες.

Σε αντίθεση με την βιομηχανία των PC, η Apple ασχολείται πάρα πολύ με το οικοσύστημα της και την ενσωμάτωση αυτού στις συσκευές της. “Οι καταναλωτές θέλουν αυτή τη κομψή εμπειρία όπου η τεχνολογία επιπλέει στο παρασκήνιο και ο πελάτης είναι το επίκεντρο” δήλωσε ο Cook. Η Apple σχεδιάζει Mac hardware, OS X και iCloud υπηρεσίες, τα οποία συνδέουν τα προϊόντα μεταξύ τους.

Ο Cook είναι αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας λέγοντας ότι η Apple μπορεί να καινοτομήσει και να δημιουργήσει μαγεία πέρα από κάθε φαντασία, ενώ έχει ενσωματωμένο στο DNA της, την επιθυμία στο να προσφέρει τα καλύτερα προϊόντα στο κόσμο.

Ηγεσία

Η ομάδα στελεχών της Apple έχει υποστεί μια αναδιάρθρωση τους τελευταίους 12 μήνες. Ο John Browett πήρε την ηγεσία των καταστημάτων λιανικής της εταιρείας στις αρχές του 2012 και απολύθηκε το φθινόπωρο. Ο επικεφαλής του iOS, Scott Forstall έφυγε. Ενώ ίσως η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι ότι ο Jony Ive τέθηκε επικεφαλής του σχεδιασμού τόσο του hardware όσο και του software. Μια θέση που προηγουμένως κατείχε ο Steve Jobs.

“Όταν κοιτάω το τραπέζι των στελεχών, βλέπω superstars” είπε ο Cook. “Βλέπω άτομα που είναι κορυφαίοι στο παιχνίδι τους.” O Cook αποκάλεσε τον Ive ως τον καλύτερο σχεδιαστή του κόσμου, τον Bob Mansfield ως τον καλύτερο “silicon expert” στο κόσμο και τον Jeff Williams ως τον καλύτερο για τη διαχείριση των επιχειρήσεων. “Έχουμε τα ταλέντα για να τα καταφέρουμε” είπε κλείνοντας ο Tim Cook.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS