ΑρχικήinetΒραζιλιάνικη εταιρεία θα μπορεί πλέον να πουλάει “iPhone” με Android λειτουργικό

Βραζιλιάνικη εταιρεία θα μπορεί πλέον να πουλάει “iPhone” με Android λειτουργικό

android-iphone

Η Apple δεν είναι πλέον ο μόνος νόμιμος κάτοχος του ονόματος “iPhone” στην Βραζιλία. Και αυτό διότι η εταιρεία IGB Electronics S.A έχει από σήμερα το δικαίωμα να πουλάει συσκευές με το όνομα “iPhone” στη χώρα, ακόμα και αν αυτές έχουν για λειτουργικό το Android.

Αν πάτε πίσω δυο μήνες, το Δεκέμβριο του 2012, ίσως θυμηθείτε την ανακοίνωση της IGB Electronics που έλεγε ότι σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν μια σειρά από Android συσκευές ξεκινώντας με το iPhone Neo One.

Η βάση πάνω στην οποία κινήθηκαν για να το κάνουν αυτό, είναι ότι μετά από μια αναδιάρθρωση της εταιρείας ανακάλυψαν ότι είχαν τα αποκλειστικά δικαιώματα στην Βραζιλία για να καταχωρήσουν προϊόντα με το όνομα IPHONE από το 2000.

Η Apple όπως είναι επόμενο δεν το δέχεται και είναι έτοιμη να το κυνηγήσει δικαστικά, αλλά μάλλον η υπόθεση θα τελειώσει με κάποια πληρωμή. Προηγουμένως, η IGB είχε πει ότι είναι ανοιχτή στην ιδέα  η Apple να αγοράσει τα δικαιώματα του ονόματος από εκείνη, όποτε αν τελειώσουν οι επιλογές της εταιρείας του Cupertino, και δεν καταφέρει να κερδίσει κάτι μέσα από το δικαστήριο, μάλλον θα καταλήξει να πληρώσει την IGB.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS