ΑρχικήsecurityHackers παραβίασαν τηλεοπτικά κανάλια και μετέδωσαν επερχόμενη εισβολή ζόμπι

Hackers παραβίασαν τηλεοπτικά κανάλια και μετέδωσαν επερχόμενη εισβολή ζόμπι

Ουάσινγκτον

Το σύστημα προειδοποίησης επειγουσών καταστάσεων των ΗΠΑ παρουσιάζει κενά, αποκάλυψε η παρεμβολή από χάκερ σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι μετέδωσαν μηνύματα για επερχόμενη εισβολή των ζόμπι.

Την περασμένη Δευτέρα άγνωστοι ως τώρα δράστες παραβίασαν το σύστημα του τηλεοπτικού σταθμού KRTV στο Γκρέιτ Φολς της Μοντάνας και μετέδωσαν ένα τρομακτικό αλλά ευτυχώς ψεύτικο μήνυμα για ζόμπι που βγήκαν από τους τάφους και επιτίθενται στους ζωντανούς.

Το ίδιο συνέβη και σε άλλους σταθμούς στο Μίσιγκαν, την Καλιφόρνια, το Τενεσί και το Νέο Μεξικό.

Η φάρσα θα μπορούσε να είναι απλώς διασκεδαστική αν δεν αποκάλυπτε ένα σοβαρότερο πρόβλημα και κενά ασφάλειας στα μηχανήματα που, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα πάρουν το σχετικό σήμα και θα διακόψουν την κανονική ροή του προγράμματος για τα έκτακτα νέα.

zombie

Οι συσκευές σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν τους κωδικούς που καταγράφουν τα εγχειρίδια ενώ άλλες ευπάθειες επιτρέπουν σε χάκερ την εύκολη πρόσβαση σε αυτές.

Η κυβέρνηση δια της FCC, του εποπτικού οργάνου των (τηλ)επικοινωνιών, συμβούλευσε τους σταθμούς να αλλάξουν τους κωδικούς, ένα άμεσο αλλά όχι πολύ αποτελεσματικό μέτρο, με δεδομένα τα προβλήματα του συστήματος.

Η συμμετοχή στο σύστημα προειδοποίησης (Emergency Alert System) είναι υποχρεωτική για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, επίγειας και δορυφορικής τηλεόρασης. Το σύστημα χρησιμοποιείται για την προειδοποίηση των πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών με μετάδοση μηνυμάτων του προέδρου των ΗΠΑ.

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS