ΑρχικήHow ToΣυγχρονίστε φωτογραφίες από το smartphone σας στο Facebook

Συγχρονίστε φωτογραφίες από το smartphone σας στο Facebook

Το Facebook ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο του 2012 να παρέχει μια υπηρεσία άμεσου συγχρονισμού φωτογραφιών από smartphone με Android αλλά και iPhone προς επιλεκτική κοινοποίηση ή δημοσίευση στο Χρονολόγιο κάθε μέλους. Η υπηρεσία παρέχει 2GB χώρο και επιτρέπει τον έλεγχο του συγχρονισμού φωτογραφιών άμεσα από το κινητό είτε μέσω Wi-Fi, ή/και μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα, η νεότερη έκδοση του app του Facebook για smartphone με Android καθώς και αυτό για iOS 6 (δηλαδή iPhone και iPad) δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του Facebook να επιλέξουν να ανεβάζουν αυτόματα κάθε λήψη που πραγματοποιούν με το κινητό τους τηλέφωνο.

syn fb

Πρόκειται για την υπηρεσία Συγχρονισμού φωτογραφιών ή Facebook Photosync για το οποίο θα βρείτε αναλυτική πληροφόρηση στις σελίδες βοήθειας του Facebook στην διεύθυνση https://www.facebook.com/help/photosync

Συνοπτικά, οι φωτογραφίες που συγχρονίζονται δεν δημοσιοποιούνται από το Χρονολόγιο του χρήστη. Οι φωτογραφίες ανεβαίνουν σε μια «ιδιωτική ενότητα των φωτογραφιών του Facebook», διευκρινίζει η υπηρεσία και είναι ορατές μόνο στον χρήστη.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης καλείται να ενεργοποιήσει τον συγχρονισμό από το app του Facebook στο κινητό του (Χρονολόγιο, Φωτογραφίες, Συγχρονισμός).  Οι φωτογραφίες ανεβαίνουν σε ένα άλμπουμ στις Φωτογραφίες του Χρονολογίου, το οποίο ονομάζεται «Συγχρονισμένες από κινητό».

Από εκεί, ο χρήστης επιλέγει φωτογραφίες και επιλέγει Δημιουργία Δημοσίευσης για να κοινοποιήσει τις επιλεγμένες στο Χρονολόγιό του. Μπορεί να επιλέξει φωτογραφίες για Αποστολή σε μήνυμα, περιορίζοντας την δημοσίευση.

Επίσης, ο χρήστης μπορεί να αφαιρέσει από το ιδιωτικό του άλμπουμ συγχρονισμένες φωτογραφίες από τον υπολογιστή του με τις ακόλουθες επιλογές:

  • Χρονολόγιο,
  • Φωτογραφίες,
  • Συγχρονισμένες από το κινητό,
  • Περισσότερα,
  • Διαγραφή φωτογραφιών

Από το κινητό του, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να διαγράψει εκ των υστέρων μια φωτογραφία που συγχρονίστηκε ήδη: από το app, επιλέγει

  • Χρονολόγιο,
  • Φωτογραφίες,
  • Συγχρονισμένες, (επιλογή με ταπ),
  • Αφαίρεση συγχρονισμένης φωτογραφίας.

Η υπηρεσία επιτρέπει την πλήρη απενεργοποίηση του συγχρονισμού, ή τον συγχρονισμό μόνο όταν ο χρήστης συνδέεται με Wi-Fi (και πιθανά χωρίς χρέωση) από τις Ρυθμίσεις Συγχρονισμού. Επίσης, όταν ο συγχρονισμός επιτρέπεται μέσω 3G και επομένως ο χρήστης χρεώνεται, το μέγεθος των φωτογραφιών περιορίζεται στα 100Κbyte ανά φωτογραφία. Μέσω Wi-Fi, το μέγεθος των φωτογραφιών είναι μεγαλύτερο, πουθενά ωστόσο δεν αναφέρεται ότι διατηρούν το αρχικό τους μέγεθος (και επομένως την ποιότητα της λήψης).

Όταν η στάθμη της μπαταρίας του κινητού είναι χαμηλή, οι φωτογραφίες δεν συγχρονίζονται.

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS